TEKNOLOGIEN GJØR INNTOG PÅ NYDELIGE FANØY: – VI VIL STYRKE TILBUDET

Ordfører Ola Teigen klipper snoren til Nærbutikken Batalden Landhandel — nå som høyteknologisk butikk! FOTO: Batalden Landhandel

På en liten øy i øygruppen Batalden, en halvtimes båttur fra Florø, finner vi vakre Fanøy. Her åpnes nå den trivelige butikken Nærbutikken Batalden, eller nærmere bestemt Batalden Landhandel, som høyteknologisk. – Målet vårt er å styrke butikkdriften slik at vi sikrer et godt tilbud til alle i årene fremover, sier Nils Tore Karstensen, styreleder i Batalden Landhandel.

Onsdag 26. april var det klart for åpning av butikken som høyteknologisk. – Åpningen gikk fint, og det var mange fremmøtte! Ordfører Ola Teigen tok turen til Fanøy, for å klippe snoren til butikken, forteller Karstensen fornøyd til Mat-Norge.

Et viktig samlingspunkt

Øygruppen Batalden ligger helt vest i Kinn kommune i Vestland fylke, og Fanøy er senteret i Batalden. Her finnes det nesten ingen biler, men mye hyggelige folk og idylliske perler.

– Batalden Landhandel ligger ved rutebåtkaien, og er et viktig samlingspunkt for nærområdet, forteller Karstensen. Karstensen er styreleder i Batalden Landhandel, mens det er Siv og Jolanda som har den daglige driften. Nærbutikken Batalden Landhandel har en trivelig betjening som alltid prøver å yte god service og å gjøre alle fornøyde.

IMG_3947JPEG
Det var mange fremmøtte under åpningen av butikken som høyteknologisk. FOTO: Batalden Landhandel.

– Vi har hørt fra noen hyttefolk og båtturister som synes at de forlengede åpningstidene blir veldig bra, fordi de får brukt butikken mer, sier Karstensen.

Batalden Landhandel har blant annet en stor frukt- og grøntavdeling, som mange kunder har blitt positivt overrasket over. I tillegg leverer de varer med rutebåten rundt til andre øyer, og har sosiale arrangementer i kaffekroken i løpet av året.

342638856_776681504039642_947753384979698061_njpg
Batalden Landhandel ligger i nydelig vestlandsnatur. FOTO: Batalden Landhandel

– Dette er en fremtidsrettet investering

Nærbutikken Batalden forteller på sin Facebook-side at omsetningen gikk ned med cirka 10% fra 2021 til 2022, men takket være servicetilskudd fra Merkur-ordningen gikk de likevel akkurat i pluss i 2022.

– Denne investeringen hadde ikke vært mulig uten tilskudd fra Merkur, som er en stor støttespiller! Selv med tilskudd fra Merkur er dette en stor investering for oss. Men jeg er sikker på at dette er en fremtidsrettet investering, forteller Karstensen.


342892768_3055866251211764_4391725346334238050_njpg
Slik ser det nå ut utenfor Batalden Landhandel. Her kan kundene «tæppe» seg inn selv i butikken. FOTO: Batalden Landhandel.

– Styret og ansatte i Batalden Landhandel håper nå at utvidet åpningstid fører til et bedre tilbud, og økt omsetning. Målet vårt er å styrke butikkdriften slik at vi sikrer et godt tilbud til fastboende, fritidsbrukere og besøkende i årene fremover, legger han til.

Batalden Landhandel er en del av Nærbutikken-kjeden, og det har vært en god match.

– Samarbeidet med kjeden har vært veldig bra i denne perioden, når vi nå har lagt om driften til høyteknologisk, forteller Karstensen entusiastisk.

Takker alle gode kunder

I nydelig vestlandsnatur tar nå teknologien inntog, og Karstensen ser optimistisk på fremtiden.

– De første to ukene vil det være ansatte i butikken i den gamle åpningstiden, i en innkjøringsperiode. Etter blir det en kjernetid rundt rutebåtanløp på ettermiddagen, der Siv eller Jolanda er på butikken. Ellers blir de selvbetjente åpningstidene fra klokken 07:00 - 23:00 — 365 dager i året, forteller Karstensen.

IMG_3940JPEG
Her er snoren klippet, og butikken er endelig åpen som høyteknologisk!
FOTO: Batalden Landhandel

– Du handler da på egenhånd og får hjelpe via videokamera og mikrofon ved inngangsparti eller kasse, dersom man trenger veiledning, legger han til.

Karstensen og Batalden Landhandel takker alle sine gode kunder som bruker Batalden Landhandel.

– Vi ønsker alle velkommen til en hyggelig handel, og til å ta en kopp kaffe i kaffekroken!

Camilla Haugland
Kommunikasjon Mat-Norge