#KuttMatsvinn2030
Slik håndterer og reduserer du matsvinn
I snitt kaster hver person 120 kg mat i året, og det kastes hele 385 000 tonn mat i Norge* hvert eneste år. Finn ut hvordan du kan ta små grep i hverdagen for å kaste mindre mat!
Mat som har gått ut på dato er en vanlig utfordring mange av oss står overfor. Det er imidlertid viktig å vite at datomerkingen på matvarer ofte handler mer om kvalitet enn om sikkerhet.Mange matvarer kan fremdeles være trygge å spise eller bruke etter datoen er passert, forutsatt at de oppbevares og tilberedes riktig.
Bli med oss og utforsk kreative måter å utnytte utgåtte produkter på, slik at du kan redusere matsvinn og samtidig lage deilige retter. Fra frukt- og grønnsakspuré til pannekaker, vil vi dele tips og oppskrifter for å gi nytt liv til disse matvarene og unngå at de havner i søpla
Men hva kan man gjøre med maten når den begynner å bli litt tørr eller sliten?
Men hvordan tar man best vare på maten før den blir gammel?
- Tørrvarer: Oppbevar tørrvarer som pasta, mel eller sukker i tette beholdere for å beskytte mot fuktighet og skadedyr.
- Poteter og løk: Oppbevares tørt og kjølig, men ikke sammen!
- Riktig temperatur: Hold kjøleskapet ved en temperatur på 0-4 grader for å forhindre bakterievekst. Fryseren bør være -18 grader eller kaldere.
- Tomater: Oppbevares i romtemperatur for å bevare den gode smaken. I kjøleskap blir både smak og teksturen på tomatene endret.
- Salat: Begynner salaten å bli litt vassen? Sett den i kaldt vann, så friskner den fort til!
© Alle rettigheter tilhører MAT-NORGE AS