Vi bestemte oss for å investere i butikken for fremtiden!

Ordfører I Loppa kommune, Gøril Rydheim Henriksen, klipper snoren og erklærer nye Sør-Tverrfjord Handel for åpnet.

Onsdag 27.juni klippet en stolt ordfører snoren for ny høyteknologisk butikk i Sør-Tverrfjord. Det var mange som hadde møtt frem til den formelle nyåpningen av Sør-Tverrfjord Handel, som ligger nesten helt ytterst på vestsiden av finnmarkskysten.

Daglig leder Signor Antonsen har sett frem til offisielt å kunne åpne den første selvbetjente, døgnåpne butikken i Loppa kommune. Butikken er viktig for alle som bor her og i nabobygda Sandland, forteller Antonsen.
 received_925416618539804jpeg

-Butikken var drevet av et eldre ektepar i mange år, og var på vei til å bli lagt ned. Vi driver fiskebåtrederiet Hermes, og vi har driftsbase i Sør-Tverrfjord. Vi synes det var trist for bygda å miste dette lokale samlingspunktet, så vi kjøpte butikken i 2018 og har drevet den på ordinært vis siden da. I høst fikk vi kjennskap til bruk ny teknologi i butikk gjennom Merkur programmet, og vi bestemte oss for å investere i butikken for fremtiden. Vi har både gjort en generell oppussing, og investert i ny teknologi som gjør at kundene kan betjene seg selv, forteller Antonsen entusiastisk.


received_1290631601867002jpeg

Tilgjengelig hele døgnet

Antonsen forteller at de har testet ut teknologien siden påsketider, og at resultatene har vært gode. Han har gledet seg til å sette den nye butikken i drift, og gjøre det mulig for kundene å handle hele døgnet.

-Det er selvsagt aller viktigst for lokalbefolkningen at butikken drives videre, fordi butikken er en sosial møteplass. Men vi ser også en betydelig økning i turisme til bygda der en døgnåpen, selvbetjent butikk blir en del av servicetilbudet for de besøkende. I tillegg til driftsbasen for rederiet er også oppdrettsanlegget til Cermaq en utrolig viktig kunde for butikken, sier han.

Antonsen mener den nye teknologien har vært avgjørende for videre drift av butikken, som også har post i butikk, tipping, drivstoffanlegg og båtekspedisjon på kaien.

-For oss i rederiet er det viktig å skape liv i bygda, og gi litt tilbake til lokalsamfunnet her i Sør-Tverrfjord. Derfor er dette en stor dag for oss, avslutter en strålende fornøyd Antonsen.

Steinar B. Christensen
Kommunikasjon Mat-Norge