Vanskelig å bruke feil identitet i dagligvarebutikker med RMA-Teknologi

Nylig ble det i flere medier omtalt at politiet er bekymret over hvor lett det er å overta identiteten til andre med BankID.  

– Problemet er stort, vi kan gå ut fra at det er tusenvis av BankID i hendene på uvedkommende, sier Lars Mamen til Finansavisen.  

Biometrisk autentisering  

Dette er noe av grunnen til at Liberty Now helt fra starten har valgt å benytte biometrisk autentisering i de høyteknologiske butikkene. Teknologien har også omfattende systemer for å avdekke misbruk og bruk av falsk legitimasjon. Dette gjør at butikkene har god kontroll ved salg av aldersbestemte varer.   

– Vi deler bekymringen om at personopplysninger kan komme på avveie og bli misbrukt. Personvern og sikkerhet står høyt hos Liberty Now, og vi velger derfor å bruke biometrisk autentisering, sier Hans Olav Bakås, CEO i Liberty Now. 

Autentisering via biometriske løsninger i butikker med RMA-Butikkstyring gjør det vanskeligere å benytte feil identitet ved kjøp av alkohol eller andre aldersbestemte varer.  

–  Når en person skanner fingeravtrykket sitt kan vi være sikre på at vedkommende er “rett person”. Med BankID har vi ikke helt den samme kontrollen, sier han, og fortsetter:  

– Liberty Now jobber kontinuerlig med videreutvikling av teknologien hvor vi også ser på hvordan BankID i kombinasjon med ansiktsgjenkjenning eller annen biometri kan brukes i høyteknologiske butikker. BankID er et bra produkt som har vært viktig i digitaliseringen av Norge.  


Kommunikasjon Liberty Now,
Camilla Moen