TRADISJON OG HISTORIE MØTER NY TEKNOLOGI PÅ TRANØY

F.h.: Søren Solvang, Merkur konsulent,  Trym Falao, eier og daglig leder Tranøy Landhandel, Lotte og Christina, ansatte ved Tranøy Landhandel, Gunta Venge, driftssjef i Snarkjøp, Britt Kristoffersen Løksa, ordfører i Hamarøy kommune.

Hamarøy har fått sin første høyteknologiske døgnåpne butikk. På den offisielle åpningsdagen lørdag 3. juni kunne Snarkjøp Tranøy endelig åpne dørene for kundene, med den nye driften på plass. – Folk er positive, og er glad for at det satses på butikken og blir utvikling, i stedet for avvikling, sier en av butikkeierne av Snarkjøp Tranøy, Trym Falao.

Det var fullt hus på lille Tranøy på åpningsdagen lørdag formiddag.

Mange kunder hadde funnet veien til butikken. Ordføreren og Merkur-konsulent holdt tale, og Falao fikk stolt ønske velkommen og introdusere den nye døgnåpne butikken.

Stemningen var til å ta og føle på, og det var både god mat og gode tilbud — og selvsagt mulighet for alle å få testet ut den splitter nye digitale løsningen.

– Dette er utrolig spennende! Det er fint å endelig få testet alt i praksis, sier Falao.

IMG_4350jpg

Et enda bedre tilbud

– Tranøy er det gammelt handelssted. Det har vært butikk i lokalet her i hvert fall 100 år. Så her møtes tradisjon og historie med teknologi, forteller Falao.

– Så vi ønsker jo selvsagt å opprettholde et tilbud som har vært her lenge. Butikken blir den første i Hamarøy kommune som tar i bruk nyutviklet teknologi fra Mat-Norge for å møte kundenes behov, og for å skape en mer levedyktig bedrift.

Snarkjøp Tranøy ønsket også å gi kundene sine et enda bedre tilbud, særlig med tanke på åpningstider.

I fjor investerte de i selvbetjente kasser og lagersystem, og deretter neste fase med døgnåpen butikk året rundt.

– Kundene våre er både fastboende, og ferierende. Her på Tranøy bor det ikke så mange, så butikken er et viktig element i bygden, sier Falao.

– En tilpasningsdyktig kjede

Falao forteller at de som en del av Snarkjøp-gruppen fikk god hjelp til å få Mat-Norge sin teknologiske løsning i butikken.

– Vi har hele tiden vært en Snarkjøp-butikk, og det har fungert veldig bra! Det er Mat-Norge som var den etablerte aktøren her når vi ønsket å bli høyteknologisk, så derfor valgte vi å gå for dette, sier Falao.

– Snarkjøp er en ung dagligvarekjede i vekst, som er kjappe og tilpasningsdyktige på markedet. Det er nok derfor det satses på RMA-teknologi.

IMG_4362 v2jpg
Bilde: Gunta Venge, driftssjef Snarkjøp og Trym Falao, butikkeier

Falao kan også fortelle at de har fått god hjelp fra det statelige Merkur-programmet til å få alt på plass.

– Støtten fra Merkur har muliggjort dette prosjektet. Så her har vi fått masse god hjelp! Vi har også fått bidrag fra Nordland fylkeskommune og Hamarøy kommune, og så vi retter også en stor takk til dem, sier han.

Handel til langt på natt

Kundene har allerede vist stor interesse for den høyteknologiske butikken.

– De er spente, og positive til tiltaket. Det blir spennende å se hvordan det går! Folk liker at det faktisk blir satset på butikken, og at det blir en utvikling av butikken — i stedet for en avvikling, sier Falao.

Mange kunder var også spente på hvordan alt skulle fungere, dersom det er ikke var betjening i butikken.

– Det er ikke så stor forskjell, fra når vi er fysisk til stede eller fjernstyrt. Det er alltid personer tilgjengelig dersom man trenger hjelp, og løsningen er utviklet for å få det til å fungere, sier Falao.

– Den nye løsningen gir bedre tilgang til butikken for alle bygdas beboere og gjester, og ikke minst for det lokale næringslivet. Så i sommer kan du handle på Tranøy når midnattssola skinner, sier han og butikken avslutningsvis.


Camilla Haugland
Kommunikasjon Mat-Norge