Teknologi-butikker ble prisvinnere!

Gratulerer til Nærbutikken Korshamn, Nærbutikken Jøa og Nærbutikken Kvingo! Butikkene har til felles at de er regionsvinnere i Nærbutikken sin kåring av årets beste butikker. I tillegg er de alle høyteknologiske og delvis selvbetjente med teknologien til Liberty Now.

Kjøpmennene ble alle overrakt pris denne uken, og er klare for å feire.

– Det var helt fantastisk moro, er de tre kjøpmennene samstemte i.

Prisene skal feires med både kaker, marked og folkefest.

– Gir meg et ekstra gir

De er alle fremtidsrettede og opptatte av å gjøre det lille ekstra for butikken. Å bli kåret til regionsvinner gir også en ekstra motivasjon til å fortsette det gode arbeidet.

– Å få en slik pris gir meg et ekstra gir. Nå skal det bli enda bedre her, sier Kariann Ekren, butikksjef og eier av Nærbutikken Kvingo og forteller at hun har planer ommøblering ved inngangen, ny fruktdisk og sensorstyring på lysene.

Lørdag 27. april er det klart for dobbel feiring for Nærbutikken Kvingo.

– Da inviterer vi til Marknadsdag. Her feirer vi at butikken fyller 15 år, og prisen som regionsvinner, forteller Kariann.

– En enorm motivasjon

Lindy Cecilie Kaldestad-Veivåg, som driver Nærbutikken Korshamn, er den ferskeste av dem, og driver butikken på tredje året nå.

– Jeg har akkurat klart å lande etter overraskelsen. For meg, som er en fersk kjøpmann, er dette en kjempestor ære, og en enrom motivasjon til meg og mine ansatte. Nå skal vi bare jobbe på videre for å opprettholde ryktet til Nærbutikken, butikken med det store hjertet, sier hun.

Nærbutikken Korshamn finner vi i en liten bygd med cirka 90 fastboende, og er en viktig samlingsplass.

– Noe av tilbakemeldingen gikk på at vi har et imponerende tilbud med tilleggstjenester. Vi har medisinutlevering, fiske, pub og gjennom konserter og quiz styrker vi båndet mellom fastboende og båtfolket. Vi har en avgjørende rolle som limet i bygda, og i tillegg går det bra for butikken. Vi har en lys fremtid i møte, sier hun. 

For snart ett år siden ble butikken høyteknologisk.

– Vi har kun hatt positive opplevelser med systemet og gode tilbakemeldinger fra kundene. Hytteeierne er glade for at de får mulighet til å handle på butikken når de kommer på hytta fredag kveld, forteller hun.

– Anerkjennelse på at det vi gjør er riktig

I region Midt finner vi Nærbutikken Jøa, med daglig leder Hilde Skjervik. Hun har vært kjøpmann i snart 35 år.

– Vi står på og jobber, og da er det veldig hyggelig å få en anerkjennelse på at det vi gjør er riktig, forteller Hilde.

Hun forteller at det er en jevn og god økning i overskudd og nye investeringer som er noe av begrunnelsen til at butikken ble regionsvinner.

– Vi har oppgradert kjøla, og nå er det brødhylla og fruktdisk som står for tur. Da blir butikken enda finere, vi får plass til et større varesortiment, og det er vinn-vinn, for både oss og kundene, sier hun.

– Takk for tillitten

De har alle tre valgt å satse på teknologien fra Liberty Now, og bli høyteknologiske og delvis selvbetjente.

– Vi er dyktig imponert, og vi er stolte av å få jobbe med Nærbutikken Jøa, Nærbutikken Korshamn og Nærbutikken Kvingo. Dette er vel fortjent, vi vet hvilke kundefokus de har og hvor mye de jobber for å gjøre hverdagen enkel og god for kundene. Gratulerer så mye, vi gleder oss til fortsettelsen, sier Hans Olav Bakås, CEO i Liberty Now.

Hilde forteller at hun var usikker på om løsningen ville være noe for dem før hun bestemte seg for å gjøre butikken høyteknologisk.

– Men det har det virkelig vist seg å være. Også kundene som i starten var litt skeptiske er bare kjempefornøyde. Det er et halvt år siden butikken ble høyteknologisk, og omsetningen har bare økt og økt, sier Hilde.

– Kundene er strålende fornøyde, og vi har mange tilreisende. Jeg tror noe av grunnen til at jeg vant er fordi vi er fremoverlent, tenker nytt og tilbyr nye tilleggstjenester, sier Kariann som holder butikken åpen døgnet rundt.


Camilla Moen
Kommunikasjon, Liberty Now