SYNNØVE OG LASSE SATSER PÅ JOKER BOGEN SOM HØYTEKNOLOGISK

Lasse Holten og Synnøve Dyrhaug er klare for å videreføre bygdens møteplass: Joker Bogen. FOTO: Andreas Gatare Øvergård

Lørdag den 2. september ble dørene til høyteknologiske Joker Bogen offisielt åpnet. Over 400 deltok på den spektakulære feiringen.

Tusen takk til alle som kom på åpningen av vår døgnåpne butikk. Det var en uforglemmelig dag med en helt fantastisk atmosfære, skriver de fornøyde butikkeierne.

Butikken ligger i Bindal, en kommune på Helgeland i NordlandMat må vi ha!

– Vi mener at det er viktig å ha en butikk på bygden. Det er en møteplass for både unge og eldre, og vi er redd for at det hadde blitt fraflytting dersom Jokeren hadde blitt lagt ned. Det er ikke noe vi ønsker skal skje, forteller Lasse Holten og Synnøve Dyrhaug.

Joker Bogen har vært i bygden i over 50 år, og drømmen er at Synnøve og Lasse kan bidra til at butikken kan være der i 50 år til.

– Ønsket er at kundene og bygden skal få et eierskap til butikken, og tenke at «dette er vår butikk», sier Synnøve og Lasse.

I 2020 meldte dagens eiere at de skulle gi slipp på butikken: «Etter å ha drevet butikken i mange år, innser vi nå at tiden er inne for å slippe yngre krefter til. Joker Bogen har en stor og lojal kundemasse, som fortjener at butikken drives videre».

Butikken er nemlig en viktig møteplass for bygden. Dette vil Synnøve og Lasse videreføre.

– Butikken er som en turistattraksjon, og har vært med på Norge Rundt et par ganger. Den er kjent som «butikken som har alt». Selv om vi ikke kan gjør alt likt som tidligere eiere, så skal vi gjøre det på vår måte.

bogenpng

Tidligere eiere av Joker Bogen: Torlaug og Morten

Tilpasset kundene

En ting er sikkert for Synnøve og Lasse: mat må vi ha. Så lenge det bor folk utover i Norges land så er det behov for butikker overalt.

– Vi vil jo også at ungene våre skal kunne flytte hjem når de blir større, og ha det på samme måte som når vi vokste opp, sier de.

Hva er det med Mat-Norge sin teknologi som gjorde det aktuelt for dere å satse på butikk?

– Det hjelper at du ikke er nødt til å være i butikken til enhver tid. Det er nemlig ikke så lett å være med småbarnsforeldre med åpningstider som gjør det vanskelig å kombinere. Nå kan vi styre dagen mer selv, sier Lasse.

– Nå blir det mer selvbetjening, som gjør til at vi kan dra hjem til mer normal tid. Vi hadde nok ikke tatt over butikken dersom ikke teknologien hadde fantes, sier de.

bogen3png

Mange kom for å feire den offisielle åpningen av Joker Bogen. FOTO: Joker

– I vår generasjon er vi vant til å få ting når vi vil ha det. På TV kan du se de programmene du vil, når du vil. Butikken blir en forlengelse — nå kan du dra på butikken akkurat når det passer deg, sier Lasse.

Lasse og Synnøve ønsker også å rette en takk til Bindal kommune og Merkur-programmet.

– De har vært veldig på ballen, og det har gått fort i svingene. Vi har fått god hjelp, og det har vært en trygghet å ha dem som erfaren konsulent. Så er vi så heldige at kommunen vi bor i nå har bevilget penger til prosjektet! Det gjør ting lettere for oss.

Ida Amalea Furseth
Kommunikasjon Mat-Norge