SUKSESS ALLEREDE FØRSTE HELG, MED HØYTEKNOLOGISK BUTIKK!

Lisa Myklebust har jobbet i Svanøy Handel i 10 år, og ble daglig leder i 2019.

Fredag 9. juni ble Svanøy Handel en døgnåpen høyteknologisk nærbutikk. Daglig leder Lisa Myklebust synes det er helt fantastisk å gi fastboende og tilreisende mulighet til å handle varer i butikken når de selv ønsker. – Dette har jeg drømt om i mange år, forteller Lisa.

Øyen har en rik historie, og er den sørligste av øyene i Flora kommune. Nærbutikken ligger på kaien, og omsetningen påvirkes av sesongen som er fra påske og til den første helgen i august med ekstremt dårlig vær, forteller Lisa.

-I sesongen har vi holdt butikken åpen til siste båten legger til kai klokken 21, men det trenger vi ikke tenke på lenger. Nå slipper hytteeierne å handle inn på forhånd, de kan handle når de kommer til Svanøy – når det passer dem best.

20230614_125523jpeg

Mer tid for Martin Svanøe til å fylle hyllene med varer når kundene klarer seg selv.

50 kunder utenom åpningstid!

Den første helgen hadde butikken 50 kunder utenom «normal» åpningstid, noe som ga nærmere 10.000 ekstra i omsetning. 

-Dette har vært kjempekjekt, og kundene er veldig positive. Jeg følger med og kan se når kunder er i butikken, og det har kun vært et par spørsmål. Vi fikk selvbetjente kasser i desember, og det har vært fin trening for kundene våre. Eneste forskjellen nå er egentlig at kundene låser seg selv inn og ut av butikken selv, noe som har fungert utrolig bra.

20230614_114719jpeg

20230614_122934jpeg

Kundene er storfornøyd med at de nå kan handle alle dager og når de vil på døgnet.

-Store fordeler både for kundene og oss

-De aller største fordelene for kundene er tilgjengeligheten og driftssikkerheten. Selv om vi to som driver butikken skulle bli syke eller er vekke samtidig, så påvirker ikke det kundenes mulighet for å handle, forteller Lisa engasjert.

Hun avslutter med å fremheve et par viktige fordeler for henne som driver butikken også. Det ene er ekstra omsetning gjennom hele året, og det andre er besparelsen i antall timer på jobb, spesielt i høysesongen.

20230614_114636jpeg

-Jeg er veldig fornøyd, og er optimistisk for fremtiden. Nå gleder jeg meg til den offisielle åpningen av vår nye butikk den 23. juni, avslutter hun entusiastisk.

Hva Merkur-programmet har fått til sammen med Mat-Norge og Nærbutikken, har stor verdi for oss her på Svanøy, avslutter Lisa Myklebust.   

Steinar B. Christensen
Kommunikasjon Mat-Norge