STORT OPPMØTE DA SNARKJØP HENNES ÅPNET HØYTEKNOLOGISK BUTIKK I STRÅLENDE SOMMERVÆR

Fra venstre: ordfører Åge Hilmar Rusten, ordfører kandidat for AP i Hadsel kommune Margareth Bentzen, butikkansatte June, Lillian, Stian, Gunta Venge fra Snarkjøp og styreleder Håkon Olsen.

Fredag 7.juli kl 15:00 ønsket butikksjef June Beate Nikolaisen ved Snarkjøp Hennes velkommen til høyteknologisk butikk i strålende sommervær. Det var taler av ordfører i Hadsel kommune, Åge Hilmar Rusten, Søren Solvang fra Merkur-programmet og styreleder Håkon Olsen. 

Snarkjøp Hennes ligger i Vesterålen i Nordland. Butikken ble åpnet 16. april 2015, etter at den lokale kjøpmannen hadde valgt å legge ned butikken noen måneder i forveien. Det utløste en sterk lokal mobilisering, og den nye butikken ble til ved at bygdefolket etablerte et eget AS, der man kunne tegne seg for aksjer. Butikken fikk leie lokalene til det gamle samvirkelaget, der det tidligere også hadde vært postkontor, kafe og trelastvirksomhet. Utviklingen har vært positivt, og Snarkjøp Hennes kjøpte og overtok bygget i juni for å kunne satse for fremtiden.

IMG_5591jpg

Ordfører i Hadsel kommune, Åge Hilmar Rusten, klippet snoren og erklærte formelt den høyteknologiske butikken for åpnet. Her låser ordføreren seg inn i den nye butikken ved hjelp av teknologi levert av Mat-Norge.

-Vi satser for fremtiden

 -Vi har et sterkt ønske om å satse og utvide butikktilbudet her i bygden. Digitalisering og bruk av ny teknologi er helt sentralt i denne satsningen, og vi er stolte av å kunne presentere en døgnåpen, selvbetjent butikk både for fastboende og besøkende. Butikken har nå to faste ansatte, og ytterligere to ekstra ressurser som vi drar veksler på. Så nå «gønner» vi bare på, forteller en entusiastisk styreleder Håkon Olsen.

Han forteller videre at det er åpnet sommerkafé i juli og august i tilknytning til butikken, og at dette gjør bygda enda mer levende nå i sommermånedene.


IMG_5567jpg

June Beate Nikolaisen, butikksjef og påtroppende daglig leder fra nyttår, ønsket de mange fremmøtte velkommen til ny høyteknologisk butikk.

-Det bor rundt 350 fastboende her, og i tillegg så vil nok butikken bli enda mer attraktiv også for de som bor i småbygdene rundt oss nå når vi har åpent både kvelder og ikke minst søndager, understreker Olsen.

IMG_5609jpg

Som seg hør og bør ble det servert kaffe og kake til alle fremmøtte.

Regner med økt omsetning og nye tilbud til kundene

Butikken har fått støtte og kompetent rådgivning gjennom Merkur-programmet, som også var representert under åpningen. Søren Solvang holdt en flott tale under åpningen både om 110 årsdagen for stemmerett for kvinner, digitalisering og distriktsutvikling.

Olsen sier det er betryggende at flere andre butikker i Snarkjøp kjeden har gode erfaringer som høyteknologisk butikk, og føler seg trygg på økt omsetning fremover. Snarkjøp kjeden var også representert under åpningen med driftssjef Gunta Venge.

-Vi er positive, og vil hjelpe kundene med å bli kjent med systemet når de skal ta i bruk de digitale løsningene. Når kundene er trygge og klarer seg selv, så kan vi bruke tid til å utvikle andre tilbud som eksisterende og nye kunder vil kunne ha glede av. Det betyr selvsagt endring i arbeidsoppgaver, men det er vi motiverte for, avslutter en optimistisk styreleder i Snarkjøp Hennes.

IMG_5564jpg

Mange møtte frem til åpningen av den høyteknologiske butikken på Hennes.

Steinar B. Christensen
Kommunikasjon Mat-Norge