STOR GJENÅPNING AV NÆRBUTIKKEN NORDSKOT, NÅ HØYTEKNOLOGISK BUTIKK: – DET ER BARE FRYD OG GAMMEN

Den 1.juni var det storstilt åpning av Nærbutikken Nordskot. Men det var så visst ikke åpning av butikken for første gang. Denne gangen var det nemlig åpning av Nærbutikken som høyteknologisk butikk, med RMA-butikkstyring. Nå kan kundene handle døgnet rundt, når de vil. De fastboende og daglig leder Nina Ingolfsen er kjempefornøyde! Nærbutikken Nordskot er en svært viktig del av bygden i Nordskot. – Man må kjøre to mil til neste nærmeste butikk, dersom vi ikke hadde vært her. Nå kan kundene handle når de vil, og få det de trenger her, sier Ingolfsen. Det blir vinn-vinn for både bygden, miljøet og butikken.

Storstilt åpning med ordføreren
Det var hektisk i forkant av åpningen, med montering, klargjøring og rydding. Klokken 18.00 var det endelig tid for å åpne dørene. – Vi er kjempefornøyde med åpningen! Det var rundt 70 stykker som møtte opp. Det var taler, blomster og lovord. Ordføreren klippet snoren, og var stolt over butikken. Folk fikk kake og kaffe, og det var god stemning, forteller Ingolfsen.

BANY86991545jpg
FOTO: Bjørn Anders Nymoen / NordSalten Avis

– De som var innom skrøt veldig av den nye innredningen. Det har jo nesten blitt en helt ny butikk! Ingolfsen kan også fortelle at mange ble imponert over at dørene som åpnet seg selv. – Siste personen handlet klokken 00:30 i natt. Og vi hadde noen ungdommer som befant seg på plassen utenfor butikken, som løp inn og kjøpte seg én klementin. Så gikk de ut igjen, og løp inn igjen for å kjøpe én til. Deretter ga de tommel opp i kameraet, ler Ingolfsen.

En ren familiebedrift
Nærbutikken i Nordskot har en viktig funksjon i bygden. – Vi er mellom 70 og 80 personer som bor her. Mange har sagt at det er butikken som holder liv i bygden. Det er givende å høre at vi betyr noe, både for fastboende og tilreisende! Polfarer og eventyrer Børge Ousland, som er kunde her, har faktisk sagt at vi er navet i bygden, sier Ingolfsen stolt. Nærbutikken Nordskott er en familiebedrift med fire ansatte: Ingolfsen, hennes samboer og deres to sønner. Ingolfsen har drevet med butikk i over 32 år.
BANY86551540jpg
Nina Ingolfsen får blomster av ordføreren. FOTO: Bjørn Anders Nymoen / NordSalten Avis

De håper nå at den nye driften vil åpne opp for nye muligheter. – Det har tidligere vært noen kunder som ikke har nådd oss i åpningstiden. Det har av og til vært litt kjedelig for oss å sitte i flere timer, uten at noen kommer innom. Man må faktisk kjøre to mil én vei til neste nærmeste butikk, dersom vi ikke hadde vært her, sier Ingolfsen. – Det jeg ser for meg nå er at kundene nå kan komme når de vil, og betjene seg selv. Så kan vi bruke tiden effektivt på det vi trenger, og styre arbeidstiden. Så trenger kundene bare å trykke på en knapp, dersom de trenger hjelp. Butikken kan styre seg selv, legger hun til.

Forandring fryder
Ingolfsen forteller at hun utelukkende ser positivt på den nye driften. – Jeg har alltid hatt en innstilling med å se positivt på ting. Men det har også vært krevende med mange år med underskudd og elendighet, fraflytting fra bygden og lite kundegrunnlag. Nå ser vi lysere tider og økt omsetning, sier hun
processed-6a12e922-4ce7-4faf-886f-4af91a7ec591_Hh4t2papjpeg
Arnljot Aarflot regiondirektør fra Kjøpmannshuset var en av dem som feiret åpningen. FOTO: Nina Ingolfsen

Ingolfsen forteller at hun faktisk var litt i stuss i starten, på selve konseptet og teknologien. – Jeg var litt skeptisk i starten, med tanken på at alle kunder skulle måtte ordne alt selv og at vi ikke skulle være der i så stor grad. Det var litt småskummelt! Men når jeg fikk mer forklaring, og nå når jeg ser at det funker, så kan vi senke skuldrene. – Jeg ser at mine to sønner på 23 år og 27 år tar opplæringen av de nye systemene mye raskere enn meg. Men det går seg til, avslutter Ingolfsen entusiastisk

Camilla Haugland
Mat-Norge