SNARKJØP LANGFJORD HANDEL TAR STEGET INN I TEKNOLOGIEN — PÅ REKORDTID!

Daglig leder Annie Mikalsen var tydelig stolt på åpningen. Ordfører Monica Nielsen fikk klippe snoren. FOTO: Per Eivind Vik, Snarkjøp

Hvem skulle tro at det var mulig å bestille en høyteknologisk butikk 11. april, for så å åpne 27. april? Men det skjedde i Alta! 27. april klokken 16:30 var det høytidelig åpning, med gjester fra både Snarkjøp-kjeden og Alta kommune — hvor Mat-Norge fulgte med på åpningen digitalt fra Spania og Telemark.

Butikken ligger innerst i vakre Langfjorden, i Alta kommune. Med E6 tett på er Snarkjøp-butikken en viktig del av folks hverdag, både for fastboende og hyttefolk.

– Kundegrunnlaget vårt strekker seg i hvert fall over 3 mil. Vi takker alle våre gode kunder, forteller daglig leder i Snarkjøp Langfjord Handel, Annie Mikalsen.

– Ordfører i Alta kommune, Monica Nielsen, klippet snoren på åpningen, og næringssjefen Silje Ingebrigtsen var den første til å bruke bankkortet til å komme seg inn i butikken. Det var stor stas! Forteller en tydelig fornøyd Mikalsen til Mat-Norge.

Hun forteller at solen skinte, det var varmt i været og butikken fikk gode ord fra kommunen, gratulasjoner fra kundene og en god start på butikken som høyteknologisk.

– Kundene føler seg trygge allerede, legger hun til.

Takker for all hjelp

– Vi så at vi hadde presset åpningstidene så mye vi klarte. Men å være til stede med full bemanning hele døgnet hadde blitt altfor dyrt. Da fant vi ut at dette ble en mye billigere løsning for oss, forteller Mikalsen.

– Møteplassen blir ikke borte, selv om det er ny teknologi på plass. Vi er her fortsatt på dagtid. Vi er i dag tre ansatte, og i tillegg er min bror styreleder og min mann stiller også ofte opp i butikken. Så vi får god hjelp fra familien.

Bilde1jpg
Daglig leder Annie Mikalsen ved Snarkjøp Langfjord Handel. FOTO: Per Kjetil Jørgensen, Distriktssenteret

Mikalsen legger til at hun setter stor pris på all hjelpen de har fått, fra flere hold.

Kjededirektør i Snarkjøp, Per Eivind Vik, er mektig imponert over samspillet mellom montør som monterte teknologien, butikken, og ikke minst Mat-Norge som på rekordtid leverte og kjørte opp butikken.

– Dette var butikk nummer 21 i vårt konsept "Snarkjøp Alltid åpen", forteller Vik.
«Misson impossible»

Christian Lindal, COO i Mat-Norge, forteller at dette er "Norgesrekord".

– Det er mange faktorer som er avhengig av hverandre i en slik leveranse. Butikken bygges først i våre lokaler i Telemark, så skal utstyret fraktes fra Telemark til Alta, og der står montører klare til å installere med veiledning fra oss — hvorpå vi kjører opp butikken «remote» til å fungere for kunder fra hele verden som kommer på besøk, forklarer Lindal.

– Jeg er imponert over butikken som klarte å absorbere all informasjon og logistikk på rekordtid! Kudos til butikken og Snarkjøp-kjeden. Det er veldig gøy å levere, når det kunne se ut som et "Mission impossible".

image0000011JPG
Næringssjef Silje Ingebrigtsen, kommunalleder samfunnsutvikling, var første kunde til å tappe kortet og åpne døren til butikken. FOTO: Snarkjøp Langfjord Handel.

Daglig leder Mikalsen er takknemlig for all støtten.

– Merkur har vært en stor støtte for oss, og vi hadde aldri klart oss uten dem. Helt siden vi åpnet butikken 2. juni 2021, etter at den hadde vært nedlagt i 13-15 år, så har de vært der. Snarkjøp-kjeden er også veldig tilgjengelig og omgjengelig. Det takker vi veldig for, sier hun.

– I tillegg har vi fått mye positivitet og god økonomisk hjelp fra Alta kommune. Det setter vi også veldig stor pris på.


– Vi lytter til kundene

– Det beste med Langfjorden er den flotte plassen og naturen, og ikke minst de fine folkene som bor her. Vi ligger idyllisk til inne i en fjord, med mange muligheter for å gå toppturer, kjøre snøscooter, fare til sjøs og andre aktiviteter. Det er mange som bor i bygden, men det er flere hytter, sier Mikalsen.

Folk bor langs den langstrakte fjorden, så derfor er det ikke så tettbebygd.

– Vi lytter til kundene våre. Vi forsøker også å dekke de fleste kundebehov, som fiskeutstyr, olje, gass, suvenirer, kjøkkenutstyr, ja, diverse nyttige ting og tang som jeg pleier å si, legger hun lattermildt til.
image0000021JPG
Daglig leder Annie (med blomster), sammen med Per Eivind Vik  fra Snarkjøp, ordfører Monica Nielsen og næringssjef Silje Ingebrigtsen. FOTO: Snarkjøp Langfjord Handel

«It's about freedom». Slik omtales teknologien fra Mat-Norge over hele Norge, og Mikalsen kan fortelle at hun gleder seg til å kunne få mer tid til å gjøre ting på siden av butikken, og levere ytterligere tjenester for de som bor i området.

– Som for eksempel den lokale Mydlandspølsen. Det er en av de mest solgte varene våre! Det er utrolig mange som stopper innom oss for å ta seg en pølse på tur til Alta. Så det skal vi absolutt fortsette med! Legger hun til avslutningsvis.

Camilla Haugland
Kommunikasjon Mat-Norge