Snarkjøp Herdla Landhandel har en historie helt tilbake til 1888, nå tar de i bruk teknologien!

Lørdag 1. juli kunne Henriette Fromreide invitere til nyåpning for Snarkjøp Herdla Landhandel for andre gang på et år. Denne gangen kunne hun stolt ønske kundene velkommen til en fremtiden, høyteknologisk butikk der kundene kan handle hver dag, og når på døgnet de selv ønsker.

Herdla er en øy som ligger helt nord i Askøy kommune utenfor Bergen. Snarkjøp Herdla Landhandel har en historie helt tilbake til 1888, og butikken var i drift frem til 2004 kun med et opphold under andre verdenskrig. Siden 2004 har butikken vært stengt, men ble åpnet av Henriette Fromreide på nytt 1.juli 2022. Etter nøyaktig et år fra sist nyåpning er nå Herdla Landhandel blitt en butikk for fremtiden.

8EBD930C-4AD9-4130-946D-82F4F9411794jpeg

-Dette har jeg virkelig sett frem til. Det blir veldig bra både for meg som driver butikken, og ikke minst for kundene som vil ha mulighet til å handle når de vil. For meg betyr det også økt fleksibilitet tilpasset min familiesituasjon. Jeg har to barn som skal til og fra barnehage, og når butikken alltid er åpen, så kan jeg også få et mer normalt familieliv som også gir meg mer fritid , forteller Henriette engasjert.

Ny hverdag også for kundene

Henriette forteller videre at det er en del omsetning som har gått tapt på grunn av de åpningstidene butikken har hatt. 

-Det er for eksempel mange fiskebåter som kommer til havn her gjerne klokken 22 på kvelden, og drar av gårde igjen tidlig om morgenen. Disse har ikke kunnet bruke butikken i det hele tatt, men det kan de fra i dag, understreker Henriette med et stort smil.

Herdla er et endestopp, og det er stor aktivitet i nærområdet spesielt i høysesongen som er fra påske til september. Båtsesongen er spesielt viktig. Mange bruker også den populære golfbanen, Dale Oen Senteret er ikke langt unna, og det er investert i oppussing av hotellet på Herdla.

-Alt ligger til rette for at økt trafikk til butikken. Vi er veldig glade for at vi har investert i fremtiden med god hjelp fra Merkur-programmet. RMA-teknologien gjør det mulig for oss å holde butikken åpen samtidig som vi kan drive både kafé og selskapslokale. Mange har savnet et lokalt møtested etter at både skolen og butikken ble lagt ned for noen år siden. Butikken er veldig viktig for en levende bygd, ja selve limet i bygden, avslutter en optimistisk Henriette Fromreide. 

Steinar B. Christensen
Kommunikasjon Mat-Norge