Snarkjøp Dølemo blir høyteknologisk: - Vi er klare!

I Åmli kommune finner vi Snarkjøp Dølemo. Torsdag 2. mai klokken tolv var det duket for åpning av butikken som høyteknologisk.

Både dagligleder og butikkeier, og kundene er klare for endringen som nå skjer ved Snarkjøp Dølemo.

– Installeringen av teknologien har gått bra og vi er klare for åpning. Jeg la ut et innlegg på Facebook om at det var klart for åpning 2. mai, og jeg har fått mye gode tilbakemeldinger. Folk er glade, forteller butikkeier og daglig leder, Subhi Mohammed Salama.

Øke omsetningen

Han forteller at butikken betyr mye for bygda.

– Det er cirka tolv kilometer herfra til andre butikker. I tillegg har vi en del eldre kunder som ikke kan kjøre bil, og som må handle lokalt, forteller Subhi.

Nå får både fastboende, turister og forbipasserende mulighet til å handle når det passer for dem mellom klokken seks om morgenen og midnatt.

– Målet er å kunne øke omsetningen. Tidligere stengte vi fem om ettermiddagen, mandag til torsdag, og da rekker ikke de som jobber i byen å bruke butikken. Nå kan de handle når det passer for dem, uten å stresse med å rekke butikken, sier butikksjefen.

Dlemo34jpg

(f.v.) Per Eivind Vik, daglig leder i Snarkjøp,  Subhi Mohammed Salama, butikkeier, Roy Michaelsen, Merkur-konsulent. 

– Ønsker virkelig en butikk i bygda

Under åpningen var det kaffe og kaker. Ordfører i kommunen, Hans Fredrik Tangen, Roy Michaelsen fra Merkur-programmet og Per Eivind Vik fra Snarkjøp var også til stede under åpningen.

– Vi har fått støtte fra både Merkur og kommunen, noe som har vært veldig viktig for oss. I tillegg er Dølemo Grendelag veldig flinke og en god samarbeidspartner. De ønsker virkelig en butikk i bygda, og gjør det de kan, forteller Subhi engasjert.

Dlemo5jpg

Det ble servert kake under åpningen av Snarkjøp Dølemo. 

Roy trekker fram at det er mye gjennomgangstrafikk forbi butikken.

– Snarkjøp Dølemo ligger ved Telemarksveien hvor det er mye gjennomgangstrafikk, spesielt i helgene, og vi har forventninger om at det vil bli mer omsetning her, spesielt på søndagene. Vi tror at for utsatte butikker i distriktene er denne åpningen, med ny teknologi, redningen. I tillegg får kjøpmennene frigjort tid, og flere steder ser vi at de bruker denne tiden til å styrke butikken som et samlingspunkt, sier han. 

Subhi har drevet butikken i fire og et halvt år, og ser nå fram til å komme i gang med høyteknologisk butikk.


Camilla Moen
Kommunikasjon, Liberty Now