SLIK FORBEREDER VI OSS PÅ FRAMTIDENS LOKALSAMFUNN: -DU ER EN AV STJERNENE

Mat-Norge har jobbet tett med Merkur-Programmet i mange år, og endelig, nå som pandemien er over, kan Merkur samles til storsamling i Trondheim 19.-20.oktober til «Framtidas lokalsamfunn – Merkurs landskonferanse 2022». Fokuset vil være samarbeid, læring og faglig påfyll – slik at vi alle er rustet for framtiden.

Under storsamlingen i Trondheim kommer kjøpmenn og bokhandlere fra hele landet. Tanken er at Merkurs konferanse skal være to dager med inspirasjon, kunnskap og nettverksbygging.

Sjefen vår, Hans Olav Bakås, bidrar også under arrangementet sammen med Ola Teigen, ordfører i Kinn kommune, og Nina Ingolfsen som er kjøpmann i nærbutikk.

— Merkur er en god og viktig samarbeidspartner for oss, og jeg gleder meg til å treffe alle på samlingen, sier Bakås.

IMG_5495JPG
Her sammen med Merkur sjefen Steinar Fredheim, fra Kjøpmann 2022

Et pusterom i hverdagen

— Vårt mål er at konferansen skal gi både faglig, personlig og relasjonelt påfyll, og være et godt pusterom i hverdagen. Vi har et stjernespekket program, der du er en av stjernene, sier Merkur på sin hjemmeside.

Merkur forteller at konferansens målgruppe er kjøpmenn og bokhandlere i Merkurprogrammet, kommuner, fylkeskommuner, andre i virkemiddelapparatet og alle som er interessert i nærbutikken sin rolle i lokal samfunnsutvikling.

— Sammen skaper vi framtidens lokalsamfunn! Vi skal se framover, lære og fokusere på konkret handling, sier Merkur.
Kjøpmenn og kommuner – hånd i hånd

En av dem som skal fortelle om hvordan kjøpmann og kommune kan samarbeide for å skape framtidens nærbutikk, er vår egen CEO i Mat-Norge, Hans Olav Bakås.

— Vi ser stadig viktigheten med å utvikle og digitalisere nærbutikker. Der er Merkur en viktig støttespiller for mange for å få dette til, både økonomisk og med rådgivning, sier Bakås.

Bakås og Merkur erfarer at stadig flere nærbutikker velger å digitalisere butikkene sine, og ser med stor glede og respekt på dem som tør å satse.

— Har du planer om delvis selvbetjent butikk bør du bli med her! Du får møte kjøpmenn og kommuner som sammen har funnet en «oppskrift» på hvordan digital nærbutikk kan realiseres, forteller Merkur.

Kultur, kundekontakt og TikTok

I tillegg til denne sesjonen med Mat-Norge vil det også være kulturelt innhold fra Opera Trøndelag, prisutdeling og blant annet sesjoner om temaene «Straumprisen til himmels, kva kan eg gjere?», «Digital kundekontakt lønner seg» og «BookTok på Tiktok».

— Dette tror jeg blir en bra samling! Det er mye interessant som står på agendaen, og det blir kjekt å treffe så mange ulike aktører i bransjen, sier Bakås.

— På denne måten blir vi bedre kjent, og kan sammen jobbe mot et felles mål, avslutter han.

Camilla Haugland
Kommunikasjon Mat-Norge