SAMHALD LANDHANDEL VILLE NÅ 5 MILLIONER PÅ ETT ÅR. ETTER 6 MÅNEDER ER DE ALLEREDE I MÅL!

23.09.2022
Samhald Landhandel åpnet 18.mars 2022, med teknologi fra Mat-Norge. Daglig leder Simen Markussen er storfornøyd med den døgnåpne driften så langt. — Jeg budsjetterte forsiktig med mål å nå fem millioner i omsetning i løpet av et år. Det målet nådde vi allerede i forrige uke, sier Markussen engasjert.


Markussen og Samhald Landhandel har hatt en spennende reise. De holder til i Ål i Hallingdal i et område med over 1500 hytter, men også lokalbefolkning.

— 90% av de eldre var veldig skeptiske til at vi skulle bli teknologiske. Vi tilbød kurs og nå er alle veldig fornøyde, og det er mange som kommer innom hver dag, sier Markussen.

Butikken fikk til og med klage, på at de var blitt for tilgjengelig.

Prøvde én gang – ble hektet

— Vi fikk en artig klage i helgen. Det var en som mente at det var forferdelig, for nå var det altfor tilgjengelig. Nå kunne man stoppe rett utenfor døren, kjøpe sjokolade, brus og boller – og være ute igjen på under to minutter, flirer Markussen.

— Det har kommet tilbakemeldinger på at når man først man prøvd det én gang, så er det lettvint.

Markussen jobber 100% i butikken, og har med seg Mina som ansatt i 70% stilling – i tillegg til en skolegutt på rundt 17 år ved behov.


277096909_115360127762851_4777991383001765012_njpg

— Mye av min jobb har blitt enklere. Nå kan jeg fokusere mye mer på å videreutvikle landhandelen vår, forteller Markussen.

Den gamle butikken ble avviklet rundt 2017, og var på rundt 300 kvm. Samhald Landhandel halverte til 150 kvm, men har likevel klart å holde samme omsetning.

Fascinerende utvikling

— Jeg satte et forsiktig mål i starten om fem millioner i omsetning på et år. Allerede i forrige uke, på seks måneder, hadde vi nådd dette målet, sier Markussen.

Den døgnåpne butikken trekker nå kunder både dag og natt.

 — Vi er litt fascinert, for vi har faktisk merket at kundene handler mye mer når de alene, enn når det er ansatte i butikken, forteller Markussen engasjert.

— Det virker som at kunden får mye mer ro og blir mindre stresset, enn når vi er til stede i butikken.


Landhandelen har i tillegg en selvbetjent café, som er i flittig bruk hver dag.

278686436_125148383450692_1825874164669892706_njpg


— Vi vil være med på reisen

— Jeg tror landhandelen har mye å si for lokalbefolkningen. Jeg hører at mange setter pris på en møteplass. Vi har mange bønder, helsearbeidere og andre med annen arbeidstid i området – som nå kan handle når det passer dem, forteller Markussen.

Neste mål for landhandelen blir å sette i gang andre prosjekter på bygget, som utlån av sportsutstyr og kjøp av drivstoff, samt å sette i gang utkjøring av dagligvarer.

— Vi skal starte opp en klikk-og-hent-utkjøring. Så det blir det neste store vi skal lansere ut mot vinteren. Det er jo mye hytter i nærområdet, så det har jeg mye forventninger til, forteller Markussen.

Simenjpg

— Jeg er også veldig spent på å se utviklingen videre på teknologien til Mat-Norge. Vi er mer enn gjerne med på reisen fremover, avslutter han

Camilla Haugland
Kommunikasjon Mat-Norge