RENNEBU HAR TATT SPRANGET INN I FREMTIDEN

Fredag 26. mai åpnet det en ny høyteknologisk butikk, nemlig Joker Rennebu. Det har vært en omfattende ombygging, men nå er endelig alt på plass. På den offisielle åpningen fredag 26. mai stilte en stolt ordfører Ola Øie og over 120 personer, og det var både underholdning, kaffe, saft og kakeservering. – Jeg er overveldet, lettet og utrolig stolt over det vi har fått til, sier en entusiastisk daglig leder, Laila Renate Svahaug.

Butikken fra 1988 ønsket å bli høyteknologisk for å øke fleksibiliteten for både ansatte og kunder. Det er relativt få ansatte i butikken, som gjorde at det ikke ble mulig å ha veldig lange åpningstider.

Takket være støtten fra blant annet Merkur-programmet kunne Joker Rennebu oppgraderes til å bli en høyteknologisk butikk som nå kan ha døgnåpent.

– Åpningsdagen gikk over all forventning! Dette her er fremtiden, sier daglig leder Svahaug.

– En historisk dag

Det var ordfører i Rennebu kommune, Ola Øie, som fikk æren av å klippe snoren til butikken. Deretter fikk han bruke bankkortet sitt til å åpne butikken for første gang.

– Dette er historisk for bygden, og jeg er stolt over at Rennebu er tidlig ute når det kommer til modernisering, uttalte Øie.

20230526_183116jpg
I hele Trøndelag fantes det fra før kun en selvbetjent, døgnåpen dagligvarebutikk, men nå er altså Rennebu langt fremme i den teknologiske utviklingen som skjer i bransjen.

«Dette er et kvantesprang inn i framtiden!» skriver en kunde på butikkens Facebook-side.

– Kundene har vært veldig interesserte, og synes det høres spennende ut. Jeg tror folk forstår hvor stort dette er for en liten bygd, sier en tydelig stolt daglig leder Svahaug.

Et spennende konsept

– Jeg er med andre ord veldig fornøyd med fremmøtet på åpningen, og jeg gleder meg til driften videre, sier Svahaug.

Kjell Gunnes har vært en ildsjel for butikken siden 1988, og han ønsket alle velkommen på åpningsdagen. Til stede var også Dagfinn Vold som vokste opp like ved butikken, og Einar Uvsløkk fra Mat-Norge. 

20230526_180807jpg
– Dette er hjemkommunen min, så jeg kjørte oppover fra Bø i dag for å være med på åpningen. Alle kundene jeg snakket med virket veldig fornøyde med å få en døgnåpen butikk i nærområdet, og de synes at det er et spennende konsept, sier Uvsløkk fra Mat-Norge, som fikk blomst av daglig leder.

Daglig leder Svahaug satte stor pris på at Mat-Norge stilte opp. – Det var en god støtte, og jeg er veldig glad for at det kom en representant fra Mat-Norge — til og med en «Rennbygg», sier hun.

Muligheter i en travel hverdag
Etter en konkurranse på butikkens egen Facebook-side har til og med den nye selvbetjente kassen i butikken blitt døpt, og fått et eget navn fra kundene. Den selvbetjente kassen får navnet Kassandra!

– Det er 1,5 mil til nærmeste matbutikk hver vei. Derfor er denne butikken utrolig viktig for dem som bor i nærområdet. De fleste kundene våre er av den eldre garde, og derfor er det viktig for dem å ha butikken i nærheten, forteller Svahaug til Mat-Norge.


20230526_184448jpg
Hun forteller videre at det også er mange bønder som har travle hverdager, og hun ser at det da kan være fint for dem å ha muligheten til å handle når det passer dem best.

– Jeg håper at det nye systemet skal hjelpe oss med å øke omsetningen, og at enda flere velger å stoppe ved butikken når de er langs veien, sier Svahaug

– Jeg er overveldet, lettet og stolt over det vi har fått til, legger hun til avslutningsvis.

Ida Amalea Furseth og Camilla Haugland, Kommunikasjon Mat-Norge.