PUSPA ER KLAR FOR MAT-NORGE: – DETTE ER EN DRØM SOM GÅR I OPPFYLLELSE

Puspa Gurung er klar for å ta fatt på jobben hos Mat-Norge. – Dette er et selskap jeg har ønsket å jobbe for i lang tid. FOTO: Sonja Solvang Foss / Mat-Norge

Puspa Gurung er en dedikert webapp- og mobilapputvikler/designer, som nå går inn i ansettelse hos Mat-Norge. Han har over fem års arbeidserfaring i ulike stadier av utviklingsarbeid.

Han ble uteksaminert med bachelor i informasjonsteknologi i 2014, og mastergrad i universell utforming av IKT i 2017.

– Jeg har alltid vært interessert og nysgjerrig på å lære moderne verktøy og nye prosesser. I tillegg er IT-industrien en av de raskest voksende sektorene i verden, som gir meg mulighet for profesjonell suksess, sier Puspa.

En stor mulighet

– Jeg er veldig glad i å reise, og å lære nye ferdigheter. Jeg lette etter en mulighet til å jobbe som utvikler i et selskap basert i Norge, og en av vennene mine fortalte med om den ledige stillingen i Mat-Norge. Da ble jeg veldig spent på å få vite mer, forteller Puspa, som kommer fra Kathmandu, Nepal.

Han følte seg trygg på å søke på jobben, da det krevde mange av ferdighetene som lignet på hans arbeidserfaringer.

– Mat-Norge har lenge vært et selskap jeg har ønsket å jobbe med, så da jeg fikk jobbtilbud fra administrerende direktør Hans Olav, så var det drøm som gikk i oppfyllelse for meg. Dette er en fin mulighet for meg til å satse på karrieren min i Norge, legger han til.

God helse er derfor viktig for Puspa, for å kunne yte best mulig.

– Helsen min kommer på toppen av prioriteringslisten i hverdagen min. Jeg gjør yoga og trener minst fire dager i uken, som hjelper å holde meg frisk og sunn. Familien min er også en stor del av grunnlaget for lykken min, og jeg prøver å alltid holde dem lykkelige, sier Puspa.

Puspa_hansolavjpg
Puspa Gurung sammen med CEO i Mat-Norge, Hans Olav Bakås. FOTO: Sonja Solvang Foss / Mat-Norge

Gode verktøy i lommen

– Når det gjelder i mitt arbeid så forsøker jeg å bestemme hvilke oppgaver som skal fullføres, basert på betydningen - slik at jeg kan organisere tiden mer effektivt og fullføre viktige oppgaver først, legger Puspa til.

Han hentet mye god erfaring i dette, fra jobben som utvikler i bank.

– Jeg jobbet i en bank som utvikler, og det var en fin erfaring å jobbe i et selskap der alle ansatte må følge regler og veiledninger for å opprettholde datasikkerhet og personvern. Det var også en god erfaring å samarbeide med så mange mennesker med ulike bakgrunn og kompetanse.

Han har noen klare forventninger til den nye jobben i Mat-Norge.

– Jeg tror at kunnskapsdeling mellom høgskolen blir viktig, i tillegg til læringsressurser og arbeidsverktøy som bedriften kan tilby. Basert på det som er beskrevet om denne jobben, så ser det ut til å være akkurat det jeg leter etter, sier Puspa.

En del av laget

– Det som er positivt med jobben som utvikler er at det er kreativt, og en kan jobbe fra hvor som helst og være sin egen sjef eller sammen med et team. Det er også et stort fellesskap av utviklere med ulike nivåer av ekspertise, som hjelper hverandre, forteller Puspa.

– Det som kan være utfordrende er at det stadig er skiftende trender og teknologi for å utvikle applikasjoner. Da må man være oppdatert på det siste innen programmering og utviklingstrender, for å kunne konkurrere med andre og levere et bedre produkt.

Dette skremmer ikke Puspa, og han er motivert for å gjøre IKT-systemer tilgjengelig og brukbart for alle mennesker uavhengig av deres evner. Han ser derfor frem til jobben hos Mat-Norge.

– Jeg er glad for å få være med på laget, og jeg er ivrig etter å få bidra jobbe alle og bidra positivt inn til selskapet, avslutter Puspa.

Camilla Haugland
Kommunikasjon