Ny rekord i digitalisering av dagligvarebutikker

Etterspørselen etter teknologien som har digitalisert dagligvarebutikker over hele Norge er stor, og i juni var det rekordmange åpninger med RMA-Butikkstyring.

Det norske teknologiselskapet Liberty Now har siden starten i 2018 utviklet et omfattende teknologiunivers for å digitalisere og effektivisere flere typer virksomheter. Særlig innen dagligvarehandelen har digitaliseringen økt kraftig år for år, og Liberty Now sin produksjons- og leveringskapasitet er nå høyere enn noen gang.

– Etterspørselen har vært veldig høy den siste tiden. Det viser et tydelig behov for teknologi og digitalisering i dagligvarebransjen, sier Einar Uvsløkk, CDO og leveranseansvarlig i Liberty Now.

Rekordmåned

Juni ble en rekord måned hvor det åpnet fem butikker i løpet av en og samme uke. I løpet av hele måneden var det totalt ti butikker som ble høyteknologiske.

– Ved utgangen av juni var cirka 4% av daligvarebutikkene i Norge digitalisert med teknologien til Liberty Now, forteller Uvsløkk.

Selskapet leverer i dag RMA-Butikkstyring til store og små butikker med profilene SPAR, Joker, Nærbutikken og Snarkjøp, og jobber tett sammen med det statlige Merkur-programmet under kommunaldepartementet, og deres konsulenter over hele Norge.

Kjøpmennene som har tatt i bruk teknologien forteller at den utgjør en stor forskjell for butikken og kundene.

– Det er en motivasjon for oss til å fortsette utviklingen i et raskt, men kontrollert, tempo, forteller Uvsløkk.

SkjermbildeJPG

Nettavisen omtalte nylig suksesshistorien ved Snarkjøp Djupvik. 

Butikken åpnet som høyteknologisk i august 2023. I Nettavisen sin artikkel kommer det fram at omsetningen har økt kraftig.

– Mai 2024 er den hittil beste måneden. Da var økningen på 200 prosent sammenlignet med resultatet i den gamle butikken samme måned i fjor, skriver Nettavisen. 


Attraktive nærområder

Butikkene rundt om i hele landet inviterer til store feiringer i forbindelse med offisiell åpning av høyteknologisk dagligvarebutikk.

– Flere plasser ser vi at butikkene steller i stand skikkelige folkefester og samler hele bygda. Det er moro å se, og understreker hvor mye nærbutikkene har å si for lokalsamfunnet, sier Camilla Moen, kommunikasjonsleder i Liberty Now.


2jpg

Joker Dolmøy dro i gang en skikkelig folkefest i forbindelse med offisiell åpning av butikken som høyteknologisk. 

Hun har ved flere anledninger tatt turen til butikker og deltatt på de offisielle åpningene.

– Det er en fin anledning for å møte både kunder og brukere av RMA-Butikkstyring. Mange er nysgjerrige på teknologien, og da er det fint å kunne møtes og fortelle om hvordan teknologien fungerer, sier Moen.


Kommunikasjon, Liberty Now

Stina Robberstad-Danielsen