NORGES SYDLIGSTE BUTIKK ER BLITT HØYTEKNOLOGISK

Det har vært butikk på bryggen i Korshamn i over 100 år, men aldri før har det vært en høyteknologisk butikk. Lørdag 13. mai var det klart for åpning av butikken. – Endelig er ventetiden over, og vi kan ønske velkommen til Lyngdals første selvbetjente butikk! Det er veldig deilig å få alt på plass, sier en tydelig fornøyd daglig leder.

– Det var en fin åpningsdag! Det var litt overskyet, men solen tittet frem til slutt. Det var koselig at folk kom innom, både lokale, hytte- og båtfolk. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på det nye systemet i butikken, forteller daglig leder i Nærbutikken Korshamn, Lindy Cecilie Sikveland Kaldestad.

Butikken valgte å bli høyteknologisk fordi de er en liten lokal butikk, som trengte å utvide tilbudet.

– Vi har mye båttrafikk og turister innom, så vi så at behovet for lengre åpningstider var der. Vi ble derfor anbefalt av andre i bransjen om å satse på Mat-Norge sin teknologi for å løse dette, forteller Kaldestad.

– Folk har vært spente

Nærbutikken Korshamn fikk for første gang se teknologien til Mat-Norge i aksjon under messen Kjøpmann 2022 på Gardermoen.

Kaldestad tok over butikken i april 2022, men praten om at butikken skulle bli høyteknologisk hadde allerede vært oppe som tema hos de forrige eierne.

image0000011JPG
– Så jeg fortsatte på det de hadde satt i gang, pusset opp butikken og fullførte prosjektet slik at vi endelig fikk høyteknologisk drift. Det har vært veldig positive tilbakemeldinger fra kundene, forteller hun.

– Folk har vært spente, og gledet seg veldig. Vi er første butikk i Lyngdal kommune med selvbetjening. Kundene trekker blant annet frem at det er godt med de utvidede åpningstidene slik at de kan handle når de vil, og at det er et veldig enkelt system å forholde seg til.

346489810_890826022005095_4675414280226209324_njpg

Avlastning under sommersesongen

– Jeg tror vi betyr mye for lokalområdet, både for hyttefolk og de som bor her fast. Her kan folk samles i kaffekroken, på puben eller på butikken. Vi er en viktig del av samfunnet, og et knutepunkt, forteller Kaldestad.

I tillegg til å ha butikk på bryggen, er det nemlig også en pub. Denne er nå under renovering, for å bli klar til sommeren.

346287152_269516782093212_508242711808139743_njpg
Kaldestad tror at den nye høyteknologiske driften vil avlaste dem i butikken under sommerrushet.

– Nå kan vi gjennomføre flere arrangementer, og så frie tøyler til å gjøre mer for lokalsamfunnet i tillegg til butikken. Siden vi får mer tid, så kan puben blant annet nå være i helårsdrift, i stedet bare for på sommeren, sier hun.

image0000021JPG

God hjelp og støtte

Nærbutikken Korshamn har fått god hjelp fra flere hold for å få den høyteknologiske driften på plass.

– Det var dette som måtte til for at vi skal klare oss. Det har derfor vært enkelt å få støtte til butikken fra Merkur-programmet. De ønsker jo at de små butikkene skal overleve. De har vært veldig behjelpelig. Det har også vært god hjelp fra Nærbutikken-kjeden og positivitet fra NorgesGruppen hele veien, forklarer Kaldestad.

JPG

Med nyoppusset butikken og pub, og teknologi som gir dem friere tøyler, så ser Kaldestad at de kan få en mye mer effektiv drift fremover.

– Nå får vi mye flere muligheter! Det er et godt miljø her, og vi syns det er stas med alle gode ord og komplimenter som vi får om butikken og puben. Vi takker alle våre flotte kunder, sier Kaldestad avslutningsvis.

Camilla Haugland
Kommunikasjon Mat-Norge