Nok en stolt ordfører åpner butikk nr 11 med RMA-Teknologi

Presseskriv


Fredag 03.09.21 åpnet den 11. butikken med Mat-Norge sin RMA-butikkstyring teknologi. RMA-butikkstyring gjør at den enkelte butikk er helautomatisert uten at betjening må passe på butikken. Butikken styres og overvåkes gjennom ulike algoritmer som utløser varsler og alarmer i ulike sitasjoner. Dette gjør butikkene til spennende kompetansearbeidsplasser, gir økt omsetning, samt også flotte kundefordeler som følge av enklere og bedre tilgjengelighet. Teknologien skaper fremtidens dagligvarebutikker.

Med dette er vi stolte og begeistret for vår 11. butikkåpning hos Snarkjøp Gavlen Fjellhandel i Tessungdalen, Tinn kommune. For 6 år siden tok Annette Lien og Kenneth Grønstad over butikken. Annette forteller hun siden dag en har hatt ett ønske om å drive selvbetjent butikk. Og at vår teknologi og det gode bidraget fra Merkur-programmet har gjort denne drømmen virkelig.


Merkur er Kommunal- og moderniseringsdepartementets program for å utvikle og styrke butikker i Distrikts-Norge (Regjeringen.no, 26.04.2021).


God respons

Ordfører i kommunen, Steinar Bergsland, som selv fikk testet butikken er også svært fornøyd og mener denne måten å drive butikk påer en god næringsutvikling, og lager muligheter for kommunen.


«Veldig spennende. Dette er et godt eksempel på næringsutvikling. Unge mennesker som tør å satse i Tinn, det er som musikk i mine ører. Dette har jeg trua på, sier Bergsland, som selv gjorde unna helgehandelen sin i Tessungdalen denne fredagen» 

-        Tinns ordfører Steinar Bergsland, til RA-blad, Magne gjorde
 som oldefaren sin – første kunde i kassa
, 05.06.2021.

Flott å se at Mat-Norge sin RMA-teknologi skaper slike muligheter, og vi er spente på utviklingen videre. Takk til Annette, Kenneth og gjengen i Snarkjøp Gavlen fjellhandel for en koselig åpning og fint samarbeid.


IMG_0864JPG

(f.v. Hallvard Christenson (Merkur-Programmet), Hans Olav Bakås (Mat-Norge), Bjørn Sverre Sæberg Birkeland (Gruppeleder senterpartiet), Steinar Bergsland (Ordfører Tinn kommune), ukjent (Senterpartiet). F.v. 2.rekke Kenneth Grønstad (Gavlen Fjellhandel) og Annette Lien (Gavlen Fjellhandel) )