– Neiii så gale, nå har vi blitt digitale!

Ordfører Andreas Wollnick Wiese blir intervjuet på åpningsdagen. Både store og små møtte opp for å feire den høyteknologiske butikken. 

11. november 2023

I dag er det en merkedag for den vakre kommunen Luster. Joker Luster, tar steget inn i den høyteknologiske verden. I dag, den 11.11.23 klokken 11:23, feirer butikken sin offisielle overgang til høyteknologisk drift med en storslått åpning.

I et intervju med den ene butikksjefen Marit Einarsrud forteller den positive damen om den spennende tiden fremover.

En festdag

På åpningsdagen kunne man se ordfører Andreas Wollnick Wiese klippe snoren, sammen med Atle Stalheim fra Merkur-programmet og lokale forretningspartnere.

Butikken har også en unik tilnærming til markedsføring, hvor de utnytter humor og lokal kultur på sosiale medier, som reflektert i deres morsomme kakeslagord.

Marit Einarsrud eier butikken 50%, og Gunn Kristin Alme eier de andre 50%.

– Gunn Kristin er skikkelig sogning, så det er av og til litt moro å tulle med dialekten. Derfor måtte jo kakeslagordet bli det som hun sa “Neiii så gale, nå har vi blitt digitale”, forteller Marit mens hun ler.

Butikkeierne melder om en overveldende positiv mottakelse fra kundene.

Selv om noen er bekymret for mindre personlig kontakt, forsikrer de livlige damene at dette ikke er noe å bekymre seg for.

– Nå blir det jo enda bedre service for kundene, forteller Marit.

Joker Luster har allerede introdusert selvscanningskasser og et digitalt butikkonsept, som del av deres progressive strategi mot høyteknologisk drift.

God stemning

Måten de to damene endte opp med å drive butikken sammen er en lang historie med mange tilfeldigheter.

Marit forteller at hun traff en mann fra Luster, og de bestemte seg for å flytte dit.

En gang paret var på besøk i bygda var de innom Jokeren. Marit likte atmosfæren i butikken såpass godt at det var bare en ting å gjøre.

– Etter vi fullførte handelen og satt oss i bilen sa jeg at han måtte vente litt, jeg måtte inn igjen og spør om jeg kunne jobbe der. Det var så god stemning der inne, jeg visste at det ville jeg være en del av!

received_2969524103181974jpg

Marit Einarsrud og Gunn Kristin Alme er godt fornøyde med å implementere Mat-Norge sin teknologi Joker-butikken på Luster.

Og den gode stemningen i butikken er det ikke bare Marit som bemerker seg.

– Kundene er glad i både butikken og oss. Og vi er enda mer glade i dem, forteller Marit.

Det er derfor de to damene ønsker å investere i butikken, slik kundene får en enda bedre serviceopplevelse.

– Vi har alltid vært positive til digitalisering og endringer, så lenge vi ser at det er for det bedre. Det er uten tvil Mat-Norge sin løsning, og vi gleder oss stort til kundene tar dette i bruk.

Bærekraftig fremtid

At butikken går over til høyteknologisk drift er bærekraftig for flere aspekter.

Butikken får en sunnere økonomi, og damene som driver kan få litt mer fritid.

– Jeg elsker å være i butikken sammen med kundene, men det blir jo fint med litt mer fritid hvor jeg kan gjøre litt andre ting også, forteller Marit.

Det er også en annen ting hun også ønsker å trekke frem.

– Det er veldig viktig for nærområdet at denne butikken finns. Dette er ofte den første arbeidsplassen til de yngre. Det er et viktig samfunnsansvar, forteller Marit.

Avslutningsvis ønsker Marit å takke Merkur og Mat-Norge for det gode samarbeidet.

– Vi har følt oss trygg gjennom hele prosessen. Det er en stor endring for en liten butikk, men vi har gledet oss lenge nå. Dette er spennende!

Kommunikasjon Mat-Norge,
Ida Amalea Furseth