Marte slapp det hun hadde i hendene og flyttet hjem for å ta over butikken – nå har den også blitt høyteknologisk

Ordfører i Skjervøy kommune, Ørjan Albrigtsen, klippet snoren. T.h. daglig leder, Marte Michalsen. 


Marte Michalsen slapp det hun hadde i hendene og flyttet hjem igjen for å ta over butikken på Arnøyhamn som fjerde generasjons kjøpmann. I dag var det også offisiell åpning av butikken som høyteknologisk.

15. februar 2024  

På Arnøya i Nord-Troms har Marte Michalsen sin hjemplass. Det var her oldeforeldrene for snart 100 år siden startet butikk. Butikken har gått i generasjoner og i fjor bestemte Marte seg for å ta over butikken som fjerde generasjons kjøpmann.

– Det satt langt inne at noen utenfor familien skulle drive butikken når det er 100 årsjubileum neste år. Da slapp jeg alt jeg hadde i hendene og tok over, sier Marte som nå driver Snarkjøp Arnøyhamn med hjelp av samboeren.

Nå er hun også klar til å ønske kundene velkommen inn i butikken som har blitt høyteknologisk.

Arnyhamn3jpg

Flere tok turen for å få med seg åpningen. 


Høyteknologisk

At butikken skulle bli høyteknologisk var allerede bestemt da Marte tok over som daglig leder.

– Dette var noe vi fikk mulighet til med støtte fra både Merkur-programmet og kommunen. Det var riktig av oss å gjøre disse grepene nå. Verden går fremover, og folk forventer å finne butikktilbud, også på en øy, nesten hele døgnet, sier Kurt Michalsen, styreleder i Snarkjøp Arnøyhamn, Marte sin far.

Marte ser fram til fleksibiliteten den høyteknologiske butikken gir.

– Nå som jeg kan styre butikken via telefonen får jeg litt mer frihet. Og så er det fint at Arnøya er med på å bli litt mer moderne, sier hun.

Arnyhamn5jpg

Daglig leder av Snarkjøp Arnøyhamn, Marte Michalsen, tok på seg kofta og inviterte til offisiell åpning av butikken som høyteknologisk. 


En viktig møteplass

Butikksjefen forteller at butikken også er en viktig møteplass på øya.

– Jeg tror butikken betyr mye for mange. Man må ta ferge for å komme ut hit, og for mange er det vesentlig å ha en butikk på øya for å fortsatt kunne bo her, sier hun.

I butikken er det også en egen kaffekrok som blir flittig brukt.  

– Her treffes pensjonistene, og det har blitt en viktig møteplass på øya, forteller Marte.

– Veldig fornøyde

Ordfører i Skjervøy kommune tok turen til åpningen av butikken og klippet snoren. Marte stilte med gratis kaffe og kake, og butikken var pyntet med ballonger.

– Dette er en stor dag for butikken og da tar jeg på meg kofta, sier hun.

Butikksjefen forteller at hun kun har fått positive tilbakemeldinger fra innbyggerne på overgangen til høyteknologisk butikk.

– Noen av de eldre har vært litt skeptiske, men når jeg har fortalt at jeg er her for dem i de ordinære åpningstidene, og nå som de har fått testet den selvbetjente kassen, er de veldig fornøyde. Vår eldste kunde er 92 år og klarer dette helt fint, sier hun.

Arnyhamnjpg

Marte Michalsen, daglig leder, Snarkjøp Arnøyhamn. 

Camilla Moen
Kommunikasjonsleder, 
Liberty Now AS