KONSEPTET MED DELVIS SELVBETJENING HAR BLITT EN SUKSESS FOR MANGE MERKUR-BUTIKKER

Skjermbilde 2023-10-02 kl 200955png
Skjermdump Merkur-programmet, Facebook, link til artikkel her.Fredag 29. september kunne vi lese i NRK at teknologien levert av Mat-Norge er nøkkelen til overlevelse for mange småbutikker over hele landet.

– Vi ser at det har vært et kvantesprang for mange av butikkene, sier Steinar Fredheim, avdelingsdirektør i Distriktssenteret og fagansvarlig i Merkur-programmet. - Med de tilbakemeldingene vi får nå, og med de tallene vi ser på omsetningsvekst, så er vi overbevist om at dette er retningen og veien å gå.

Småbutikker er viktige for å opprettholde et bærekraftig lokalsamfunn. De representerer mer enn bare en handelsplass; de er knutepunkter for fellesskap og samhørighet. Lokalbutikken har muligheten til å være tett på befolkningen, og i mange bygder over hele landet, er det den lokale butikken ofte den viktigste møteplassen.

nrk newspng
Her kan du låse deg inn og handle når det passer deg selv, forteller nyhetsanker hos NRK, Ida Creed. FOTO: NRK


RMA-butikkstyring fra Mat-Norge gir gode kundeopplevelser døgnet rundt.

Ikke bare gir RMA-teknologi butikkene fleksibilitet, men den gjør det også enklere for kundene. Nå slipper kundene å måtte forholde seg til begrensede åpningstider, nå kan de handle hele døgnet 

Innslaget på NRK bekrefter det kjededirektør i NorgesGruppen for Joker og Nærbutikken, Kjetil Flåtrud, har sagt i flere år, som har tatt i bruk teknologien fra Mat-Norge. - Teknologien løser tidsklemmen for både kunder og ansatte over hele landet. Det blir større fleksibilitet for kundene for når de kan handle – som igjen gir god kundeservice, uttalte Flåtrud.

Utkantbutikken Nærbutikken Feste er helt avhengig av inntektene fra den værutsatte sommersesongen for å kunne ha helårsdrift. - Vi ligger slik til at vi har mye båter som gjerne kommer litt sent om kvelden, og mye hytter og fastboende som holder til i området, så det passer slik at de kan bruke butikken etter arbeidstid. Det sier Hans Jakob Valle, som driver familiebedriften på Feste kai.  

rnKRxnwwOgIOsdlpp-mX3AWcpYQOyYZgzIa_9htF1oBQjpgHans Jakob Valle (t.h.) driver Nærbutikken på Feste kai. FOTO: Jan Børge Leirvik, NRK

Feste-kunde og hyttenabo Morten Kronen forteller, - Det er veldig fint for oss hyttefolk som som regel er avhengig av båt for å komme oss fram. For sånne småbutikker tror jeg dette faktisk er en måte å overleve på.

- Det er utrolig kjekt å se at vår teknologi virkelig gjør en forskjell! Det er stor motivasjon for oss å få jobbe sammen med Merkur-programmet, butikkene og kjedene, ved at vår teknologi bidrar til å sikre en bærekraftig utvikling for de mange lokalsamfunn over hele Norge, gjennom gode butikktilbud!, forteller Hans Olav Bakås, CEO i Mat-Norge.

Selvbetjente lokalbutikker gir håp om hvordan innovasjon og tilpasning kan hjelpe småbutikker med å overleve i en utfordrende tid. Med økende suksesshistorier er det håp om at flere butikker vil omfavne den teknologiske utviklingen slik at lokalbutikken kan bestå.


Hele artikkelen kan du lese her.