Kjører og henter eldre til treff hver tirsdag: – Det er som regel fullt

Snarkjøp Djupvik, Djupvik Handel, har siden de åpnet i august hatt et ønske om å lage en møteplass i bygda. 

– Med RMA-butikkstyring har vi større frihet og fleksibilitet ved at vi ikke trenger å være i butikken til enhver tid, selv om den er åpen for kundene, sier Liv-Merete Jensen, som er daglig leder sammen med Marita Jensen. 

Marita Jensen Asbjrg Nilsen og Asbjrg Larsenjpg

Marita Jensen hjelper kundene Asbjørg Nilsen og Asbjørg Larsen i kassen. 

Denne friheten bruker de på å hver tirsdag reise ut og hente kunder som ikke kjører bil, og som ikke har mulighet til å komme seg til butikken.

– Vi har akkurat fått plass til en benk som er laget av en av våre kunder, og noen stoler, i den ene kroken i butikken, og her har vi plass til cirka tolv stykker. Det er som regel fult, sier hun.

På treffet serveres det gratis kaffe og kake. Som regel er kakene bakt på dugnad av kunder som er med på treffet, eller av andre som synes det er et flott tiltak. 

– Denne uken er det vinterferie på skolen, og på tirsdag var det tolv år gamle Signe Elise Pedersen som hadde brukt litt av ferien sin til å bake til treffet, forteller Liv-Merete.

Signe Elise Pedersen2jpg

Signe Elise Pedersen brukte litt av vinterferien på å bake gulrotkake som hun serverte på tirsdagstreffet. 

Etter treffet er det muligheter for å handle i butikken før turen går hjem igjen.

– Vi er glade for å kunne bidra til at alle kan møtes og handle lokalt, uansett alder og mobilitet, og så synes vi det er veldig trivelig med tirsdagstreffene, sier Liv-Merete.

Nå er målet å utvide kaffekroken og få et større serveringstilbud i bygda.

– Det er veldig hyggelig å høre at teknologien gir kjøpmenn denne friheten, og må si jeg er imponert over hva Djupvik har fått til på kort tid. Dette handler om å skape bærekraftige lokalsamfunn. Slike møteplasser er utrolig viktige, sier Hans Olav Bakås, CEO i Liberty Now.Kommunikasjon, Liberty Now

Camilla Moen