JOKER VISPERUD PÅ LØRENSKOG BLIR HØYTEKNOLOGISK ETTER 40 ÅR I DRIFT!

22.12.2022

Kjøpmann Hugo Karlsen har drevet butikken i 40 år og tar nå steget for å drive høyteknologisk butikk. —Jeg tenkte det var bedre å gripe sjansen, så da gikk vi inn for å bli de første i vårt område som prøver noe helt nytt, forteller Hugo.


En lang historie 

Butikklokalet ble kjøpt at Hugos familie og drevet av onkel, Finn Karlsen, fra 1948 til 1982. På stedet har det vært butikkdrift helt siden 1924. —Det var små butikker, nærbutikker, på denne tiden. Da solgte man alt fra glass, kull, og mel i butikkene, sier Hugo. Han er selv 72 år gammel og hans datter, Inger Marie, er fungerende butikksjef. 

Joker Visperud har gått gjennom mye. De har tidligere bygget om, og bygget ned for å kunne ha Søndagsåpent, men så gikk de tilbake til å ikke holde Søndagsåpent likevel. Nå kommer muligheten for å handle ikke bare på søndager, men også døgnet rundt. 

—Kundene ser frem til at vi skal holde søndagsåpent igjen, forklarer Hugo. —Vi vil gjerne skille oss ut fra de andre søndagsåpne butikkene så vi ønsker å være kreative og benytte teknologien godt. Vi har blant annet et spesielt godt utvalg av lunsjmat.

Nysatsing 

Fleksibiliteten og mulighetene for aktivitet på forskjellige tider av døgnet er grunnen til at Hugo ønsket å satse på RMA-Butikkstyring.

Det har vært vanskelig å konkurrere med større aktører for en mindre butikk; spesielt siden mange av konkurrentene bare ligger noen hundre meter unna. Hugo mener på at mindre butikker har mye mer press grunnet mindre plass og utvalg, så selv om hans erfaring er at betjeningen på mindre steder er eksemplariske så er det vanskelig å overleve på markedet.

—Vi kan ikke konkurrere med de store kjedene på deres premisser, så vi vil konkurrere på våre premisser og vise hva som gjør oss unike. Dette systemet tillater den friheten. 

Hugo håper at å ta i bruk teknologien vil åpne opp for mer kostnadseffektiv drift, og at tiden de bruker vil bli brukt annerledes. Nå kjører butikken en total ombygging og gjør klart til RMA-butikkstyring.  

—Det er 12 år siden sist vi pusset opp, men nå blir det riktig bra, sier Hugo.

Stor spenning 

Selv om Hugo prøver å ikke ha noen spesifikke forventninger til den store forandringen, så ser han frem til å se hvordan teknologien blir brukt. Spesielt spente er han på omsetningen på kveldstider og døgn hvor de ikke har hatt åpent før.  

—Ja, jeg lurer fælt på hvordan omsetningen blir på natta. Det er jo ikke å legge skjul på at vi håper det gir resultater, avslutter Hugo.


Stina K. Robberstad-Danielsen
Kreativ leder i Mat-Norge