Joker Skartveit er klar for sommeren i høyteknologisk drakt: – Kundene er kjempefornøyde

De siste ukene har Anita Torp Ørnes, butikksjef for Joker Skartveit, latt kundene handle også etter at betjeningen har gått hjem for dagen. – Det blir bare mer og mer handel utenfor ordinær åpningstid, forteller hun.

I april var installasjonen av Liberty Now sin teknologi ferdig i butikken på Halsnøya, og Anita kunne la kundene handle fra klokken sju om morgenen, til elleve om kvelden, og passe butikken via mobiltelefonen.  

– Den første tiden med høyteknologisk butikk har vært veldig bra. Det er kunder innom både før og etter ordinær åpningstid, og vi ser særlig en økning i helgene. Både unge og eldre bruker butikken utenom ordinær åpningstid, forteller hun.  

Anitajpg

Kjøpmann Anita Ørnes smiler under åpning.

Kundene og butikksjefen er glad for fleksibiliteten og friheten teknologien i butikken gir.  

– De som bor på øya slipper å stresse med å rekke butikken på vei hjem fra jobb, og hverdagen blir lettere for oss som jobber i butikken. Mange går i selvskanningskassen selv om vi er i butikken, og da kan vi fokusere på å fullføre de oppgavene vi holder på med, sier hun.

IMG_2786jpg

Fra venstre Lars Helgeland, Merkur-konsulent, Christian Lykken, driftsjef og kjøpmann Anita Ørnes.

Offisiell åpning  

16. mai var det klart for offisiell åpning av Joker Skartveit med både kaffe, kaker, is og brus. Til stede var driftsleder i Kjøpmannshuset, Christian Lykken og Merkur-konsulent, Lars Helgeland. Kommunen og lokalaviser tok også turen til markeringen.  

– Dette er en veiløs øy, med bare 50 hus. Hele 80 prosent av omsetningen skjer fra midten av juni til midten av august. Da sier det seg selv at det er rolig ellers i året, og med overgangen til høyteknologisk butikk får Anita en helt annen grad av frihet. Butikken har vært i familien i flere generasjoner, og investering i denne teknologien er med på å gjøre et fremtidig generasjonsskifte enklere, sier Lars Helgeland, Merkur-konsulent.

Anita gleder seg over at butikken er blitt enda mer tilgjengelig for kundene, og nå er hun spent på hvordan sommersesongen vil bli.  

– Vi ligger rett ved sjøen og har mange småbåter innom oss som handler. Nå blir det spennende å se hva slags effekt vi får av utvidet åpningstid gjennom sommeren, sier hun.


IMG_2791jpg
Fra venstre Christian Lykken, driftsjef, kjøpmann Anita Ørnes, og Lars Helgeland, Merkur-konsulent.

Kommunikasjon Liberty Now,
Camilla Moen