Joker Kjeldebotn åpnet i høyteknologisk drakt: – Vi har stor tro på å holde butikken døgnåpen

Etter at bygdas dagligvarebutikk ble lagt ned i oktober 2009 gikk det ikke lang tid før aksjonærer, privatpersoner og firmaer, gikk sammen for å opprette Kjeldebotn Butikkdrift AS. I år fyller Joker Kjeldebotn 15 år, og 8. juni ble butikken også høyteknologisk.

08.06.2024

– Det er nå snart 15 år siden Joker Kjeldebotn så dagens lys, og vi har hatt fine år sammen med alle gode, trofaste kunder. Verden endrer seg, og det krever nye løsninger og vi vil gi alle våre kunder et nytt og bedre tilbud.

Slik innleder Joker Kjeldebotn invitasjonen til offisiell åpning av butikken som høyteknologisk 8. juni. Åpningen ble markert med taler og hilsener, kaffe, kaker og saft, og selvfølgelig muligheten til å teste den høyteknologiske butikken.

– Vi har modernisert butikken, og ikke minst investert i teknologi som gjør det mulig å holde butikken døgnåpen alle dager i året. Dette er for å gi alle kunder, lokalbefolkningen, hyttefolk, besøkende og næringslivet, et bedre og mer tilgjengelig dagligvaretilbud. Vi har stor tro på å holde butikken døgnåpen, og vet at dette fungerer godt andre steder, forteller Aryia Phimthikho, butikksjef.

Flere positive sider med høyteknologisk butikk

Han tok over som butikksjef i mai i år. 

– Jeg liker teknologi og digitale løsninger, og derfor tenkte jeg at denne jobben passer meg perfekt, forteller han.

IMG_3313KOPIjpg

Aryia og Næringssjef Lars Sigurd Eide under åpningen av butikken. 

Aryia ser også flere positive sider ved at kundene kan handle akkurat når det passer for dem.

– Ikke minst bidrar det også til å redusere matsvinnet og øke omsetningen i butikken, sier han.

Søren Solvang, Merkur-konsulent, er helt enig i at overgangen til en høyteknologisk butikk i Kjeldebotn er riktig og nødvendig.

– Det er en ganske liten Joker-butikk i en bygd hvor det ikke er så mange fastboende, men de har en stor andel hytteboere. Vi har stor tro på at dette vil gi butikken et oppsving og en god omsetningsøkning, uten økte personalkostnader, sier han.

IMG_3288KOPIjpg

Søren Solvang (t.v.) tok turen til Joker Kjeldebotn da det var offisiell åpning av butikken som høyteknologisk. (t.h.) Butikksjef Aryia Phimthikho.

Betyr mye

Den engasjerte butikksjefen forteller at butikken betyr mye for kundene.

– Alle ønsker å ha butikken her. Uten butikk i Kjeldebotn må man kjøre til Ballangen som tar cirka 20 minutter, forteller han.

Butikken har blitt bygd om og gjort mer kompakt. Søren trekker fram at det har flere fordeler.

– Man får mer varetrykk og butikken blir mer kundevennlig. I tillegg får man frigjort plass, som de her vil lage til et serveringssted. Det er med på å styrke butikken sin posisjon som et møtested i bygda hvor det ikke er noen permanent åpen kafé, sier Søren.


Kommunikasjon Liberty Now,
Camilla Moen