JANNY ÅPNET DEN FØRSTE HØYTEKNOLOGISKE DAGLIGVAREBUTIKKEN I LOFOTEN

Torsdag 6. juli kunne Janny Jakobsen endelig invitere til åpningen av sin høyteknologiske butikk i Digermulen. – Dette er viktig for nærområdet, og de fastboende kan glede seg over at Snarkjøp Digermulen nå har gjort investeringer i ny teknologi for fremtiden, sier hun stolt.

digermulen2jpg
Eier, daglig leder og butikksjef Janny Jacobsen ønsket velkommen

Digermulen er bygdesenteret i Austre Vågan og ligger lengst sørvest på Hinnøya i Lofoten. Janny Jakobsen overtok butikken i mai 2019. Hun har tidligere både vært gartner og torghandler.

 - Det er veldig viktig for nærområdet og de mange fastboende med en dagligvare og et sosialt samlingssted i bygda. Mange mindre steder lever jo med et fraflytningsspøkelse i dag, og det ønsker vi jo ikke skal skje her. Så da var det bare å satse både på butikk og kafé hvor man både kan handle og treffes for en prat, forteller Jakobsen.

Et mål om å være først i Lofoten

 - Jeg har vært fryktelig spent i forkant av nyåpningen, og er veldig glad for at vi nå har gjort butikken døgnåpen og selvbetjent. Dette er virkelig en investering for fremtiden, forteller en entusiastisk Janny, som driver butikken alene.

IMG_5498jpg

Hun forteller at hun har vært på mange kurs og samlinger der Merkur har presentert mulighetene for butikkdrift med bruk av RMA-teknologi.

-Det har vært en prosess, og jeg har kommet til at dette er en fremtidsrettet løsning både for meg og butikken. At butikken er åpen hele døgnet gjør det mulig for alle å handle uansett når de kommer hit, så jeg håper og tror at butikken også vil få en del nye kunder etter hvert, sier hun med optimisme i stemmen.

Janny synes også det er stas å bli den første høyteknologiske butikken i Lofoten, og håper flest mulig får med seg med butikken i Digermulen.

Endelig litt ferie?

Janny forteller om lange dager og mye arbeid, og at mulighetene med ny teknologi vil kunne gi en bedre arbeids- og livssituasjon.

-Jeg har jo hørt om ferie, og at andre er hjemme på kveldstid. Det har vært mye å gjøre for meg som driver alene, men nå kan det kanskje være mulig for meg også med litt ferie innimellom og en mer normal arbeidshverdag, avslutter en lattermild og storfornøyd Janny Jakobsen.


Samarbeidet med Merkur-programmet

IMG_5469jpg
Søren Solvang fra Merkur-programmet holdt tale om digitaliseringen som nå skjer gjennom Merkur-programmet, i tett samarbeid med Mat-Norge.
Merkur-programmet bidrar med kompetanse og støtteordninger rundt digitaliseringer, og jobber tett med butikkene for å gi større frihet til både kunder og ansatte.

Steinar B. Christensen
Kommunikasjon Mat-Norge