Her har det vært butikk i 100 år – nå har den blitt høyteknologisk

I nesten 100 år har det vært butikkdrift i lokalene til Ken Henry Skeie. Nå har Nærbutikken Hjartdal også blitt høyteknologisk. – Her har vi gått fra løsvektvarer til høyteknologisk butikk. Det er jo en revolusjon for en så gammel butikk å bli så moderne. Det er fantastisk!

13.06.2024

I Hjartdal kommune, kun et lite minutt fra E134, ligger Nærbutikken Hjartdal. Torsdag 13. juni var det klart for offisiell åpning av butikken som høyteknologisk med teknologien til Liberty Now.

– Dette er veldig spennende, og en måte å optimalisere driften på. At vi nå kan ha åpent hele døgnet ser jeg på som et fremtidsrettet konsept, sier Ken.

Dagen ble markert med taler, kaffe og kake, sang og dans fra elever ved Hjartdal Montessoriskole.

24 timer i døgnet

Foreldrene til Ken tok over butikken på starten av 80-tallet, og etter at han flyttet til bygda i 1988 har han vært med i driften av butikken. Nå håper han den nye teknologien vil bidra til økt omsetning.

– Nå vet kundene at vi er tilgjengelig 24 timer i døgnet, og det er veldig positivt, sier han.

Ordfører i Hjartdal kommune, Bengt Halvard Odden, var også til stede under åpningen, og håper at teknologien vil være med på å trygge og sikre lokalbutikken i fremtiden.

– Jeg tror dette er helt avgjørende i små lokalsamfunn som vi har her i Hjartdal. Oppfordringen min er at bygdefolket må bruke lokalbutikken sin, og at man må prøve å nå alle de som kjører forbi her. Jeg tror at om vi i fellesskap er gode på å bruke lokalbutikkene våre, da sikrer vi dem for fremtiden, og det er jo det vi ønsker med konsepter som dette, sier han.

IMG_0987JPEG

Ordfører i Hjartdal kommune, Bengt Halvard Odden, overrakte blomster under åpningen. 

Nærbutikken Hjartdal har fått støtte fra både kjeden og Merkur-Programmet i forbindelse med omleggingen. Merkur-Konsulent, Hallvard Christenson, var også til stede under åpningen og stiller seg bak ordførerens oppfordring om å bruke nærbutikken.

– Når man driver butikk i distriktet er hver eneste krone viktig, og jo mer butikken blir brukt, desto bedre blir den. Vi skal ha butikker rundt om i hele landet, og nå bygger og utvikler Ken butikken for fremtiden. I Merkur har vi jobbet med dette i noen år og ser at butikkene som tar teknologien i bruk går et hakk bedre, sier han.  
IMG_0946JPEG

Hallvard Christenson, Merkur-konsulent, og Ken Henry Skeie, butikksjef, utenfor Nærbutikken Hjartdal. 

Kommunikasjonsleder i Liberty Now, Camilla Moen, deltok også på åpningen av butikken. 

– Gratulerer til Nærbutikken Hjartdal med høyteknologisk butikk. Ken har nå gitt innbyggere i bygda, hytteturister og forbipasserende nøkkelen til butikken, som i denne sammenheng er kundenes betalingskort. Nå kan kundene handle akkurat når det passer for dem, også etter at betjeningen har gått hjem for dagen, sier hun. 

IMG_0950kopiJPEG

Camilla Moen og Ken Henry Skeie. 

– Overrasket over hvor lettvint det var

Ken forteller om gode tilbakemeldinger fra kundene på den nye teknologien.

– Det er alltids noen som er litt skeptiske til ny teknologi, men det var en eldre kunde innom her i dag. Han brukte den selvbetjente kassen, la inn fingeravtrykket, og ble overrasket over hvor lettvint det var. Man må bare få tid til å venne seg til den nye teknologien, og da tror jeg alle ser fordelene med det, sier han.

IMG_0998JPEG

Det var gratis kake til alle i forbindelse med den offisielle åpningen av Nærbutikken Hjartdal som høyteknologisk. 

Ettersom det nå er mange butikker over hele Norge som har tatt i bruk teknologien, og høstet gode erfaringer, er ikke Ken redd for å la kundene handle i butikken også etter at betjeningen har gått hjem for dagen.

– Mange forteller om omsetningsøkning og at de er fornøyde med konseptet. Da er det ikke så mye å frykte, sier han.

 
Kommunikasjon Liberty Now,
Camilla Moen