Høyteknologisk butikk i Viksdalen: – Mange synes det er spennende

Øst i Sunnfjord kommune i Vestland finner vi Viksdalen. Her har Joker Viksdalen nå blitt høyteknologisk dagligvarebutikk, og den offisielle åpningen ble feiret med grillmat, kaker, is, kaffe, taler og god stemning.

15.06.2024

Henny Råheim tok over butikken i Viksdalen i 1997. Det tok ikke lang tid før lokalene ble for små, og hun begynte å susle med tanken om å bygge ny butikk på andre siden av veien.

– Jeg fikk med meg Merkur-Programmet og gikk ut til bygdefolket og spurte om de var interessert i å være aksjonærer i bygget, forteller hun.

2jpg

Responsen var overraskende positiv, og i 2008 flyttet butikken inn i nye lokaler. Nå har den også blitt høyteknologisk.

– Vi forsøker hele tiden å fornye oss og følge med i tiden. Jeg tenker også at dette er fremtiden for de som kommer etter meg. På denne måten kan vi legge til rette og gjøre butikken enda mer attraktiv å ta over for neste generasjon, sier hun.

– Mange synes det er spennende

Butikken hadde vært høyteknologisk og delvis selvbetjent i cirka to uker før feiringen og markeringen lørdag 15. juni.

– Jeg har allerede sett at butikken har blitt brukt en del utenom ordinær åpningstid. Tilbakemeldingene er positive, og mange synes det er spennende. Noen synes det er litt skummelt å prøve første gang, men så går det seg til undervegs, sier hun.

1000000658jpg

Henny forteller at det var ønsket om å bli enda mer tilgjengelig for kundene som var noe av bakgrunnen og motivasjonen til å implementere teknologien til Liberty Now.

– Når man har en liten butikk på bygda er det begrenset hvor lang åpningstid man kan ha, men nå, med teknologien, får vi mulighet til å holde åpent og la kundene handle, uten at vi trenger å være fysisk i butikken. De lokale får mulighet til å handle hos oss også om de kommer sent hjem fra jobb, sier hun.

3jpg

Samlingspunkt

Butikken betyr mye for de lokale og har blitt et samlingspunkt.

– Utenfor har det vært konserter og festivaler. Det er mye aktivitet her, og det er et flerbruksområde. I fjor laget vi uteområdet enda litt bedre. At det er fint rundt butikken tror jeg har litt å si for om turister stopper og setter seg ned når de er på vei forbi her. Butikken ligger langs nasjonal turistvei, så her er det en del trafikk. I tillegg er det en del hytteturister her, sier hun.

Hun takker Merkur-programmet for støtten de har fått til investeringen, og nå gleder hun seg til å se hvor mange kunder som fremover vil benytte seg av muligheten til å handle utenfor den fysisk betjente åpningstiden.


Kommunikasjon Liberty Now,
Camilla Moen