Gulrottrikset fra England og erfaringer fra Hegna Landhandel!

Tidligere i denne uken hadde Harald Eia i NRK et innslag om tillit i programmet «Sånn er Norge», hvor han viste til erfaringer fra England hvor svinnet i matvarebutikkene økte fra 1,3 mill pund til 3,2 mill pund når selvbetjente kasser ble innført, som følge av at kunder trikset når de handlet, hvor de f.eks ofte slo inn gulrøtter i stedet for den virkelige varen som var dyrere. 

Erfaringene fra Norges første og eneste døgnåpne selvbetjente butikk Hegna Landhandel, er helt annerledes. Svinnet der er mye mindre enn det du finner i en ordinært betjent butikk, dvs sum av tyveri og feilskanning i kasse. Viktig å påpeke at konseptet på Hegna Landhandel er selvbetjent butikk som er noe annet en betjente butikker med selvbetjente kasse.Eia 2png

Hegna Landhandel har utelukkende positive erfaringer rundt det å gi «folk tillit», dette er grundig testet gjennom analyser av flere tusen kundereiser og svinn er ikke noen problem. Gir du «tillit så får du tillit» og folk vokser på å få tillit. Det er ingen selvfølge i dagens samfunn at alle får samme tillit, de gjør de i denne butikken. Brytes tilliten, så ivaretas det på en trygg måte gjennom våre systemer og prosesser. Det er lov til å gjøre feil og misforstå, det er helt ufarlig!

I konseptbutikken Hegna Landhandel fungerer alle type betalingskort som «nøkkelkortet» for å komme inn i butikken, hvor alle er velkommen, vi er opptatt at ting skal være enkelt og kundevennlig, sier ledelsen i butikken Gro C Aasgrav (f.v) og Lene Braaten.

GRo Lenepng

Se film fra Nettavisen om Norges aller første døgnåpne, ubetjente butikk.