Full folkefest da verdens første høyteknologiske SPAR åpnet

Ole Christian Fjeldheim, administrerende direktør i Kjøpmannshuset klippet snoren da SPAR Atrå åpnet som den første delvis selvbetjente og døgnåpne SPAR-butikken. (t.v.) Butikksjef for SPAR Atrå, Irene Haugen Gaustad, (t.h.) ordfører i Tinn kommune, Kathrine Haatvedt. 

Fredag 15. mars 2024 kl. 11:00 er en historisk dag. Det var duket for folkefest da verdens første delvis selvbetjente og døgnåpne SPAR-butikk åpnet i ny drakt. – Utelukkende positivt, forteller den engasjerte butikksjefen, Irene Haugen Gaustad.

SPAR Atrå, som ligger midt mellom Rjukan og Geilo, stelte i stand en rekke gode tilbud, storfine besøk, konkurranser, give aways og rød løper til åpningsfesten.

Første i verden

Butikken i bygda Atrå i Tinn er den første høyteknologiske SPAR-butikken i hele verden.

– Dette er stort. Vi har butikker i 48 land, og nå er tiden inne for å ta det første steget med å implementere teknologien i SPAR, sier Ole Christian Fjeldheim, administrerende direktør i Kjøpmannshuset Norge AS.
KOPI DSC_2716JPG

Ole Christian Fjeldheim, administrerende direktør i Kjøpmannshuset. Foto: Camilla Moen. 

Han forteller at de har høstet gode erfaringer fra delvis selvbetjente butikker i Joker og Nærbutikken, og nå gleder seg over at kundene til SPAR Atrå fremover kan handle når det passer for dem.

Butikksjefen Irene brukte god tid på å kartlegge og undersøke mulighetene som ligger i teknologien før beslutningen om å legge om til delvis selvbetjent butikk ble tatt.

– Jeg er avhengig av de rundt meg for å kunne gjøre noe som dette, så jeg er supertakknemlig for at jeg har fått full støtte.

Hun er glad for å kunne bruke RMA-teknologien (Retail Multi Automation) og å være bedre rustet til å møte fremtiden.

– Dette handler om å trygge arbeidsplassene. Vi går ikke ned på bemanningen, men nå får vi bedre tid til andre oppgaver i butikken. Personalet her er veldig positive til overgangen, og det har vært viktig for meg, sier hun.

– Ser bare positivt ut

Irene er langt fremme i skoen med å være den første SPAR-butikken som tar i bruk RMA-teknologi fra Liberty Now.

Hun forklarer at selv etter sine 24 år i butikk har hun aldri opplevd så mye positiv omtale.

– Denne teknologien gir store muligheter og mer effektivisering, forklarer hun.

DSC_2395jpg

FOTO:  Hedda Johne Fotografi

Butikksjefen forteller at kundene har vært spente, og gledd seg stort til å ta i bruk den nye teknologien.

De selvbetjente kassene har allerede vært i butikken i en stund, og butikksjefen forteller om utelukkende gode tilbakemeldinger.

Hele 80 prosent av kundene brukte den selvbetjente kassen den første uken.

– Kundene synes det er moro, og alle har troen på at dette er veien å gå.

KOPIDSC_2771JPG

(f.v.)  Øystein Eriksen, prosjektleder i Kjøpmannshuset, Stein Gunleiksrud, styreleder for Atrå Handelslag, Irene Haugen Gaustad, butikksjef for SPAR Atrå, Ole Christian Fjeldheim, adm. dir. for Kjøpmannshuset, Hans Olav Bakås, CEO i Liberty Now, Christen Odden, driftssjef i SPAR, Christian Lindal, COO i Liberty Now, John Larsen, ferskvareansvarlig i SPAR. Foto: Camilla Moen. 

Vellykket åpning

Det var god stemning blant deltakerne på åpningsfesten.

Representanter fra Liberty Now var også til stede for å ta del i den spesielle åpningen.

– Vi takker for tillitten, både fra kjeden og fra Irene. Det har vært en fin markering på den store milepælen, og vi ser fram til fortsettelsen, sier CEO i Liberty Now, Hans Olav Bakås.

De er samstemte om at det er en viktig begivenhet, og at de er takknemlig for å kunne være en del av reisen.

– Gratulerer til verdens første høyteknologiske SPAR-butikk. De tenker på fremtiden, både for kundene og de ansatte, forteller kommunikasjonsleder i Liberty Now, Camilla Moen.

– Dette er et skritt i riktig retning for å gi både kunder og butikkeier mer frihet. Vi heier på de som tør å satse, så skal vi være her langs veien og støtte der vi kan, legger COO, Christian Lindal til.

Irene ser på fremtiden med den nye teknologien med stor optimisme.

– Nå er butikken enda bedre, og enda mer moderne. Vi ser frem til å bli lagt merke til for de grepene vi gjør. Dette er bare positivt, sier hun avslutningsvis.

 

 

Kommunikasjon Liberty Now AS,

Ida Amalea Furseth