FREMTIDENS BUTIKK I STOREKVINA

(f.v.) Per Eivind Vik, CEO i Snarkjøp, Michelle Solhaug, butikksjef Snarkjøp Storekvina, Per Sverre Kvinlaug, ordfører i Kvinesdal.

8. desember 2023


Butikken var opprinnelig bestemt til å bli lagt ned tidlig i 2023, men det endret seg da bygda besluttet å ta saken i egne hender. I dag, 8. desember 2023, åpner butikksjef Michelle Solhaug varehandelen i en helt ny drakt. Fremover kan befolkningen i Kvinesdal benytte seg av en høyteknologisk, døgnåpen butikk – til alles store glede.

Reddet nærbutikk

Da det i februar ble besluttet å legge ned nærbutikken fikk bygda tilbud om å drifte den videre. Den utfordringen har de tatt på strak arm, og bygdas egen Michelle Solhaug ble butikksjef.

På spørsmål om hvordan arbeidet med å forberede åpningen av den nye butikken har vært, kommer svaret raskt.

– Det er kaos, men det er gøy - alle mann på dekk! Det jobbes døgnet rundt, sier den engasjerte sjefen.

I prosessen med å forvandle den eldre butikken til et friskt pust, har Michelle publisert flere oppdateringer på Facebook-siden til Snarkjøp Storekvina.

– Åpningsdatoen nærmer seg med stormskritt og det tørkes svette og jobbes på spreng til denne dagen! «Å komme sammen er en begynnelse, å holde sammen er fremgang, og å jobbe sammen er en suksess.” Skriver Michelle på Facebook.

Snarkjp Storekvinajpg
Michelle Solhaug er butikksjef for Snarkjøp Storekvina. 

Kommentarfeltet oser over av positive kommentarer.

"Her blir det mye å glede seg til. Blir så spennende med å få igjen butikk på Storekvina. Knall gode damer som virkelig står på”

“Åå jeg gleder meg! Tenk å få igjen butikk på Storekvina. Knallbra det. Å tusen takk til alle som har gjort dette mulig"

Er bare noen få av titalls positive kommentarer.

Åpningen var en stor suksess

Åpningsdagen er preget av den fine juletiden vi er inne i. Det var grøt og kake til alle. Bålpannen var tent, konkurranse i å finne mandelen og klipping av snor. Ordfører i Kvinesdal kommune, Per Sverre Kvinlaug, tok også turen innom for å hedre den nye butikken.

– Det har vært en veldig koselig kveld, forteller Michelle.

Den nye teknologien har blitt tatt godt imot av kundene. Mange gleder seg til fleksibiliteten og friheten det gir. Butikksjefen er også klar. Takket være løsningen levert av Mat-Norge er fremtiden lysere enn noen gang.

– Det er på grunn av teknologien vi kan holde liv i butikken, forteller Michelle.

Betydelige oppgraderinger

Butikken har gjennomgått betydelige oppgraderinger, med ny planløsning, vegger og ikke minst implementeringen av RMA-teknologi. Michelle har valgt en dyp grønnfarge på veggene, med klar motivasjon.

– Vi skal gjøre butikken så hjemmekoselig at man nesten får lyst til å flytte inn, sier den muntre butikksjefen.

393196471_1147190052927755_8481537399461259098_njpg
Det var godt oppmøte da Snarkjøp Storekvina åpnet fredag 8. desember. 

Selv om de fleste gleder seg til å ta i bruk den høyteknologiske butikken, er det noen som naturligvis er litt skeptiske til det ukjente.


– Det er noen som er redd for å ikke få det til, men systemet er jo veldig enkelt så jeg tror at frykten forsvinner når de prøver, forklarer Michelle.

Hun oppsummerer tiden fremover med tre ord.

– Dette er nytt, spennende og positivt, forteller Michelle avslutningsvis.

Kommunikasjon Mat-Norge,
Ida Amalea Furseth