Fortsetter utviklingen – nå blir butikken selvbetjent

Bygdas eldste, Audun Hellevang (98) klippet snoren da butikken åpnet som selvbetjent. 

25. august for fem år siden åpnet Snarkjøp Mjøsvågen i Osterøy kommune. Siden da har butikken og tilbudet bare blitt utvidet og utvidet. Nå er butikksjef, Tommy Strømme Paulsen, også klar for å ta i bruk teknologi og gjøre butikken selvbetjent.

02.02.2024

Snarkjøp Mjøsvågen er mer enn bare en dagligvarebutikk. I løpet av årene butikken har vært i drift har den blitt en viktig møteplass for både lokale og tilreisende. Nå er butikksjef Tommy klar for å utvikle Snarkjøp Mjøsvågen videre, og 2. februar inviterte han til offisiell åpning av butikken som selvbetjent og høyteknologisk Snarkjøpbutikk.

Gi kundene et utvidet tilbud

Nå ser han fram til å nå enda flere kunder med en utvidet åpningstid av butikken, og samtidig forsikrer Tommy kundene om at betjeningen fortsatt vil bli å møte i butikken.

 – Det er mange som kjører forbi butikken på vei til arbeid som gjerne vil ha med seg noe om morgenkvisten. Nå får de muligheten til å stoppe innom oss, og samtidig kan kundene som ønsker å handle i en betjent butikk besøke oss i de betjente åpningstidene, sier han.

Snarkjp Mjsvgen3jpg

(f.v.) Terje Nymark Olsen fra Snarkjøp Gruppen, daglig leder Tommy Strømme Paulsen, butikkmedarbeider Brage Hanstveit og styreformann Øystein Øvsthus. 

Butikksjefen trekker fram flere fordeler med at butikken blir selvbetjent.

– Nå har vi fått inn en ekstra kasse som er selvbetjent, og den blir kjempenyttig å ha om sommeren. Da er det fullt kjør her med mange som kommer med båt, tar seg en pizza og softis i kafeen, og handler dagligvarer i butikken, forteller han.  

Tid til å utvikle møteplassen

Tommy, som jobbet som kokk i over 20 år før han tok over butikken dagen før femårs jubileet i fjor, ser fram til å kunne utvikle Snarkjøp Mjøsvågen videre.

– Nå får jeg mer tid til å utvikle plassen og bygge videre på det vi har her. Siden åpningen for fem år siden har det skjedd mye i butikken. Den har blitt bygd om i flere omganger, og vi har fått en stor vinterhage med glassdører. Planen er å utvide menyen i kafeen, sier han og fortsetter:

– Vi skal fortsatt være en møteplass, og et sted der man har lyst til å sette seg ned med en nystekt bolle, en kaffe, og i tillegg handle dagligvarene sine. Vi har mange faste kunder som slår seg ned ved et lite bord vi har i butikken og som gjerne vil slå av en prat, forteller han.

Snarkjp Mjsvgen2jpg

Audun Hellevang handlet i den selvbetjente kassen etter han klippet snoren. 

Under åpningen var det kaffe og kaker til alle som ville ha, og Tommy forteller at butikken var fylt opp og klar for nyåpning med forskjellige tilbud.

Til stede under åpningen var også Terje Nymark Olsen IT-sjef i Snarkjøp Gruppen.

– Vi ser at fremtiden for små dagligvarebutikker er at man har gode åpningstider og fornuftige kostnadsnivåer på driften, og digitaliseringen er et viktig punkt i dette, sier han.


Kommunikasjon Liberty Now AS
Camilla Moen