FØRSTE HØYTEKNOLOGISKE BUTIKKEN I «STOR OSLO» – NYÅPNINGEN AV JOKER VISPERUD VAR EN SUKSESS!

Kjetil Flåtrud, Direktør Kjøpmannshuset/NorgesGruppen, holdt tale på den store dagen.

Den 26. januar kl 10:00 åpnet Joker Visperud igjen dørene til kunder, etter å ha tatt det store steget for å bli en høyteknologisk butikk. Butikken har holdt stengt for å pusse opp og få opp teknologien; nå er de klare til å gripe den nye hverdagen og gi kundene et enda bedre tilbud. –Nå trenger ikke kundene lenger tenke på tidsklemma, sa kjededirektør Kjetil Flåterud i sin tale. – Fra nå av er butikken bestandig åpen!

Det var mange som møtte opp under markeringen av Joker Visperuds nyåpning. Hugo Karlsen, eier og kjøpmann, og datteren, Inger Marie Karlsen Thingvald, som er butikksjef og driver butikken, smilte bredt av oppmøtet.

DSCF84992222222jpg

Erik Holt Regionleder i Kjøpmannshuset, Tom Arild Johnstuen Driftssjef i Kjøpmannhuset, Inger Marie Karlsen Thingvald butikksjef Joker Visperud, Hugo Karlsen eier og kjøpmann Joker Visperud, og Hans Olav Bakås CEO i Mat-Norge.

På stedet har det vært butikk i samme bygget i 100 år; det er derfor ganske historisk at det nå inntar en dagligvaredrift som har en butikk som kan kommunisere og drive seg selv når sjef og ansatte drar hjem for dagen.

– På 70-tallet var vi 28 dagligvareforretninger på det meste i Lørenskog; vi er den eneste som lever. Alle andre er borte, sier Hugo Karlsen før han klipper snoren og offisielt åpner for den nye driftsmodellen.


DSCF8445jpg

En ny hverdag og identitet

Butikken har vært stengt i tre uker mens forberedelsene ble gjort. Det har blitt oppdatering av inventar som kjøle- og frysedisker, varmeskap, interiør og kanskje det mest spennende –to selvbetjente kasser. Det er disse som skal brukes fra 20:00 til 07:00 hvor butikken er ubetjent og passer på seg selv. 

Hugo sier de kom til beslutningen ved at de ønsket å tilby noe helt unikt på Lørenskog hvor de er de første i området som benytter seg av RMA-butikkstyring. 

– Vi har altfor mange dagligvarebutikker i nærheten til å ikke gripe sjansen for å skille oss ut. Derfor ønsker vi å konkurrere med det som gjør oss unike.
Joker Visperud meddeler at kundene har etterspurt at de skal holde søndagsåpent igjen etter de sluttet, og det nye systemet tillater det og mer. De er også et fast lunsjsted for mange og satser på varmmat og påsmurt så kundene har et sted de kan skaffe seg et godt utvalg hurtigmat når det måtte trengs.

DSCF8488jpg

Den gode naboen har fått nøkkelen til butikken!

Med den nye teknologien vil kunder enkelt kunne låse seg inn i butikken med alle typer betalingskort, i tillegg til Apple Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay, og selvfølgelig Trumf Visa, utenfor den ordinære åpningstiden mellom 7-20. Trenger noen hjelp eller veiledning, så er det alltid ansatte som kan se og snakke toveis med kunden uansett tid på døgnet, som også kan fjernstyre kasser og mye mer.


DSCF8479jpg

Espen Helgesen var en av de første som benyttet seg av selvbetjeningskassene.

Det tok ikke lang tid etter Hugo og Inger Marie hadde sett teknologien i bruk før de tok beslutningen om å satse på digitalisering og bygge den første autonome butikken med RMA-teknologi i området; dette var noe de ville satse på for Joker Visperud. Det er jo ikke bare de som vil få utbytte av dette. 

 –Mange kunder jobber i yrker som ikke tilsvarer åpningstiden 8-16, og derfor er denne tilgjengeligheten fantastisk, talte Hans Olav Bakås, CEO for Mat-Norge under åpningen. –Gratulerer så mye med Høyteknologisk butikk, Joker Visperud!

DSCF8542jpg

Kjetil Flåtrud Direktør Kjøpmannshuset/NorgesGruppen, Hugo Karlsen eier av Joker Visperud, Hans Olav Bakås CEO for Mat-Norge og Stina Robberstad Kreativ leder for Mat-Norge.