DIGITALISERING AV NÆRBUTIKKEN RØDØY: – VI SATTE REKORD I DAGSOMSETNING ETTER 4 TIMER!

– Folk trenger et sted å gå til, og vi ønsker at butikken skal være det stedet, forteller Bjørn-Erik Johansen og Linn Christine Pedersen. Sammen driver de Nærbutikken Rødøy, som ligger på en øy ytterst i havgapet i Nordland. Med kun 145 fastboende i nærområdet på Rødøya så de at høyteknologi var den beste måten å drive butikk på. 31. mars var det offisiell åpning av butikken, med ny teknologi!

– Vi overtok butikken 1. april 2022, så det har tatt ganske nøyaktig akkurat ett år. Vi har prøvd teknologien fra Mat-Norge i noen uker nå, og har fått en helt annen hverdag! forteller Bjørn-Erik.

Bjørn-Erik jobbet på ambulansebåt i åtte år, før han møtte Linn Christine. De var begge glade i nærområdet, og ble derfor værende da de fikk muligheten til å ta over butikken.

De bestemte seg deretter med en gang for å gjøre butikken om til høyteknologisk.

En hjørnestein i samfunnet

Da er talene holdt, ordføreren åpnet butikken elektronisk, og kundene strømmet på fra både Rødøy og de andre nærliggende øyene.

Det ble med andre ord en vellykket åpningsdag for både kundene og for eierne.

20230331_120322jpg

Firmaet Oleiv Rossvoll startet butikken i 13.01.1936, og søsteren til Linn Christine overtok butikken i 2011. Da Bjørn-Erik og Linn Christine tok over i 2022 tok de samtidig over kaféen ved siden av.

De slo da hull i veggen imellom, slik at kaffekroken og butikken ble i ett.

– Det ble da både større butikk og større kafé. Her er det nå konfirmasjoner, bryllup, bingo, quiz-kvelder og strikke-kvelder. Det har blitt en hjørnestein i lokalsamfunnet, forteller Bjørn-Erik.


Bilde1jpg

(Avisutklipp fra åpningen i 2011)

Butikken for alle

– Vi har en del hyttefolk som reiser hit, og de kommer som regel når butikken er stengt. Da er det supert at de kan kjøpe varer her, enn å måtte ta med fra byen. Rødøya er også en populær turistplass, med rundt 30 000 besøkende i løpet av sommeren, forklarer Linn Christine.20230331_121155jpg

Fra åpningen 31.mars 2023

På en så liten plass som Rødøy kjenner Bjørn-Erik og Linn Christine på et visst ansvar. Derfor ønsker de at butikken skal ha et godt vareutvalg, slik at kundene alltid kan stole på at de får det skal ha.

– De fastboende har jo bare oss i nærområdet. Det er nemlig langt til nærmeste by, for da må du ta ferger, kjøre langt og bruke flere timer, forteller Bjørn-Erik.

– Vi forsøker da å dekke de vanlige behovene, samtidig som vi har et litt bredere utvalg som fiskeutstyr, olje, spylevæske, gass og annet som turister, båtfolk og fastboende trenger.

I forbindelse med at lakseoppdrettsanlegget Gigante Salmon bygger ut, så er de på den andre siden ekstra viktige for Nærbutikken Rødøy. De tilsvarer rundt 200 mennesker i butikken.


20230331_120827jpg

– Vi har fått uvurderlig støtte

Bjørn-Erik og Linn Christine ser at det nødvendigvis ikke er slik at butikken legges ned når folk flytter fra, men at folk flytter fra når butikken legges ned.

– Mottoet vårt er derfor at vi skal bidra til at Rødøya er en bedre plass å bo og feriere. De som bor her har vært superpositive og fornøyde med vårt bidrag til lokalområdet — både de på 5 år og de på 90 år, sier Bjørn-Erik entusiastisk.


20230331_120553jpg

Bjørn-Erik og Linn-Christine roser alle for støtten de har fått.

– Uten Merkur hadde vi nok heller ikke gjort dette. Både de og kommunen har vært helt uvurderlig, og hjulpet oss mye. I tillegg har vi veldig god familie! forteller de.

– Vi håper at alle vil bli fornøyde, og at vi kan nå ut til enda flere kunder. Allerede nå ser vi en økning i omsetning, og det forteller oss at vi er på rett vei. Det blir spennende å se fremover, for vi har planer om å vokse og ansette flere på sikt, sier Bjørn-Erik avslutningsvis.

Camilla Haugland
Kommunikasjon Mat-Norge