DØGNÅPNE SNARKJØP BAMBLE ENDELIG PÅ PLASS: – TEKNOLOGI AVGJØRENDE FOR FREMTIDEN!

Snarkjøp kjedesjef Per Eivind Vik, sammen med driverne av Snarkjøp Bamble og CEO fra Mat-Norge, Hans Olav Bakås. 

26.08.2022

Stian Garstad og barndomsvennene Karoline Krogsgård Meen og Frode Kilen ønsket å få en dagligvarebutikk tilbake til bygden. Nå er endelig den høyteknologiske døgnåpne butikken Snarkjøp Bamble på plass, etter mange års ventetid. – Kundene synes at handleopplevelsen er veldig enkel.

Det er travelt når Mat-Norge ankom butikken på åpningsdagen 26.august. Mange fremmøtte, og handel over all forventning i butikken.

– Folk har vært veldig nysgjerrig, og det er utrolig positivt å ha slike ildsjeler som Stian som drar i gang dette for bygden, sier kjedesjef i Snarkjøp, Per Eivind Vik.

Det lover bra

– Åpningen av butikken gikk veldig bra! Stian og gjengen er veldig motiverte. Som vanlig gikk alt  på skinner, teknologien fungerer helt fantastisk til glede for kunder og ansatte, så det er bestandig gøy med nyåpninger! Forteller en fornøyd kjedesjef i Snarkjøp, Per Eivind Vik.

Det var nok nærmere 100 kunder som hadde møtt opp for å få med seg åpningen av butikken.

– Det var flere folk enn jeg hadde trodde skulle møte opp! Mange var nysgjerrige og lurte på hvordan dette fungerte. De synes det var veldig kjekt da de fikk lov til å prøve å gå inn selv i butikken, sier Vik.

– Det som var gøy å høre blant kundene, var at de sa det var veldig enkelt å bruke butikken. Det kan gi en utrygghet når man ikke helt hvordan man gjør ting. Her kan de bruke alle betalingskort. Mange kommenterte «jøss, det fungerte fint», og at det gjorde handleopplevelsen både enkel og effektiv!


IMG_1387JPEG
Ordfører i Bamble, Hallgeir Kjelda, klippet snoren til Snarkjøp Bamble, og det var god stemning blant de fremmøtte. FOTO: Snarkjøp

– Vi trenger ildsjelene

Kjedeleder Vik sier at det er helt avgjørende med ildsjeler som Stian og vennene.

– Dette er fremoverlente folk, som vil noe og som ønsker å gjøre noe for bygden sin. En rett person er det som kan avgjøre om en butikk går bra, forteller Vik.

– Vi pleier å si at det er «de som jobber i butikk», og «de som ønsker å drive butikk». Snarkjøp Bamble ønsker å utvikle seg, og er kreative – så vi har stor tro på dem!

Butikken ligger i Meikjærveien i Vest-Bamble, og drømmen er at dette skal bli et møtested for de 2500 personene som bor i nærområdet av butikken.

– Vi håper at dette skal bli et sentrum i bygden. Det er jo et stykke til nærmeste dagligvarebutikk, så håpet er at folk støtter opp om butikken. Butikken er vel så mye en møteplass, som en handleplass. Her kan folk stoppe innom på vei forbi, ta seg en kaffekopp i kafékroken, handle eller slå av en prat – så det blir spennende å se hvilke typer handlemønster kundene vil få, sier en forventningsfull Vik.


IMG_1375JPEG
De stolte driverne av Snarkjøp Bamble: Stian Garstad og barndomsvennene Karoline Krogsgård Meen og Frode Kilen.

Motivert for fremtiden

Nå blir butikken døgnåpen sju dager i ukene, og kundene kan derfor selv bestemme når de ønsker å handle.

Det er faktisk overraskende mange som handler på natten, kan Vik fortelle fra tidligere erfaringer i andre Snarkjøp-butikker med høyteknologisk drift.


– Snarkjøp er veldig giret og motivert for denne måten å drive butikk på. Vi har rundt 16 butikker med Mat-Norges teknologi. Ved hjelp av slik teknologi så kan det på mange måter redde en butikk, og gi kundene valgmuligheter. Omtrent samtlige av butikkene som vi har fått i gang i høyteknologisk drift, har merket en positiv vekst, sier Vik.

Vik tror at slik drift vil være fremtiden for mange nærbutikker.

– Det blir på en måte for en butikk å til slutt å stille seg spørsmålet: «å være, eller ikke være». Vi har i hvert fall veldig troen på Stian og Snarkjøp Bamble! Avslutter Vik

Camilla Haugland
Kommunikasjon Mat-Norge