Blir verdens første Spar-butikk av sitt slag

15. mars blir en historisk dag når Spar Atrå åpner som verdens første høyteknologiske og delvis selvbetjente Sparbutikk.  – Dette handler om å trygge arbeidsplassene.

Etter at ballen først begynte å rulle har det gått i et høyt tempo hos Spar Atrå. 15. mars er de klare for å invitere til offisiell åpning av butikken som tidenes første høyteknologiske, og delvis selvbetjente Spar-butikk.

– Jeg hadde tenkt på dette ganske lenge, og gjort mye undersøkelser. Etter at vi satte i gang i høst har det virkelig gått fort, sier den engasjerte butikksjefen, Irene Haugen Gaustad.

– Kundene synes det er moro

De selvbetjente kassene har allerede vært i butikken i en ukes tid, og hun forteller om utelukkende gode tilbakemeldinger. Hele 80 prosent av kundene brukte den selvbetjente kassen den første uken.

– Kundene synes det er moro, og alle har troen på at dette er veien å gå. Dette handler om å trygge arbeidsplassene. Vi går ikke ned på bemanningen, men nå får vi bedre tid til andre oppgaver i butikken. Personalet her er veldig positive til overgangen, og det har vært viktig for meg, sier hun.

null
Selvbetjente kasser har blitt satt inn hos Spar Atrå. Foto: Patrick Hansen

Første i verden

Butikken i bygda Atrå i Tinn blir ikke bare den første høyteknologiske Spar-butikken i Norge, men i hele verden.

– Dette er stort. Vi har butikker i 48 land, og nå er tiden inne for å ta det første steget med å implementere teknologien i Spar. Vi har høstet gode erfaringer fra delvis selvbetjente butikker i Joker og Nærbutikken, og nå gleder vi oss over at kundene til Spar Atrå fremover kan handle når det passer for dem. I tillegg får de ansatte frigjort tid til andre oppgaver i butikken, sier Ole Christian Fjeldheim, administrerende direktør i Kjøpmannshuset Norge AS.

CEO i Liberty Now, Hans Olav Bakås synes det er stort at Liberty Now jobber med en internasjonal profil.

– Vi takker for tillitten, både fra kjeden og fra Irene. Arbeidet er godt i gang, og det er veldig gøy å jobbe sammen med teamet på Spar Atrå. De tenker på fremtiden, både for kundene og de ansatte, sier han.

null
Bilde: Ole Christian Fjeldheim, administrerende direktør i Kjøpmannshuset Norge AS.
null
Fra venstre: Øystein Eriksen, prosjektleder i Kjøpmannshuset, Einar Uvsløkk, CDO i Liberty Now, Hans Olav Bakås, CEO i Liberty Now og Irene Haugen Gaustad, butikksjef for Spar Atrå. Foto: Patrick Hansen

Åpningsfest

Butikksjefen i Atrå sier hun er spent på hvordan overgangen til høyteknologisk butikk vil bli.

– Jeg er spent på effekten, og tar det som en positiv overraskelse når vi kommer i gang. Fokuset mitt er at dette blir artig, sier hun to uker i forkant av åpningen.

Til åpningen forteller Irene at det vil bli en rekke gode tilbud i butikken, storfine besøk, ballonger og rød løper.

null
15. mars blir det offisiell åpning av Spar Atrå som høyteknologisk og delvis selvbetjent butikk. Foto: Hedda Johne Fotografi
null
Foto: Hedda Johne Fotografi


Kommunikasjon, Liberty Now
Camilla Moen