Aksjene føk unna: Duket for full fest for å hedre døgnåpen butikk

Butikksjef Mai-Toril Stensrud klippet snoren da butikken åpnet 7. mars kl.10. Foto: Camilla Moen. 

Rollag er en kommune i Numedal i Buskerud fylke. Der har det ikke vært matbutikk på to år, men takket være en imponerende innsats av bygdefolket er tiden inne. Nå slår de på stortromma og åpner den høyteknologiske, døgnåpne Nærbutikken. Det er duket for full fest, både morgen og kveld.

Bygda har mobilisert og reist aksjekapital, som gjorde at de den 7. mars 2024 kl. 10:00 stolt kunne åpne dørene til det nye tilskuddet.

– Det er så utrolig viktig å ha en butikk i nærheten, sier butikksjef Mai-Toril Stensrud.

Aksjene føk unna

Mai-Toril forteller at det var noen ildsjeler i bygda som tok initiativ til å starte opp ny butikk.

– Det ble da opprettet et styre som ble enige om at det var hensiktsmessig med en matbutikk som har RMA-styring, slik Liberty Now leverer.

DSC_2464kopiJPG

Bastian Kverneland viste fram den selvbetjente kassa til kundene. Foto: Camilla Moen. 

De gikk ut og spurte hvor mange som var interesserte i å kjøpe aksjer dersom drømmen om en ny butikk skulle bli realisert.

– Interessen var enorm, og flere lurte på hvem som skulle bli daglig leder.

Da hadde Mai-Toril vært hos Byggern i 17 år, med tøffe tider for byggevarebransjen var hun åpen for nye muligheter.

– Jeg kommer jo fra handel, men har aldri jobbet i matbutikk før. Heldigvis er der utrulig mange flinke folk som står på døra og roper for å hjelpe, forteller hun.

Mye støtte

Mai-Toril sier det har vært mye å ta tak i for å få butikken i stand.

Likevel er ikke dette noe problem, takket være alle de flinke folka i Rollag som har stått på både seint og tidlig.

– Det beste med bygda er hvor flinke vi er på å hjelpe hverandre. Jeg er så takknemlig for alle som har bidratt med vasking, maling, bæring, rydding, snekring og alt annet som må til for at butikken skal bli til, forklarer Mai-Toril.

– Det hadde ikke vært mulig uten dem, legger hun til.

Butikken har også fått støtte fra kommunen og Merkur, som hun beskriver som essensielt for at butikkdrømmen skulle bli realisert.

DSC_2467kopiJPG

Nærbutikken Rollag stilte med kaffe og kaker til åpningen av butikken. Foto: Camilla Moen 

Full fest

På åpningsdagen er det klart for tradisjonell snorklipping, kaker og kaffe.

– Det blir en hyggelig markering. Jeg er spent på hvordan kundene tar den nye teknologien imot, forteller Mai-Toril.

Tilstede under åpningen var også Espen Andersskog, driftssjef for Kjøpmannshuset, og Merkur-konsulent, Hallvard Christenson. 

Det er ikke med lite ydmykhet jeg står her i dag. 31.12.22 ble butikken som var her lagt ned. I november samme år ringte Bastian og sa "vi ønsker å opprettholde en butikk i bygda". 8. mars 2023 ble det avholdt folkemøte i Rollag. Planer ble lagt, og diskusjoner ble gjort, og resultatet får dere se nå. Det er blitt gjort en formidabel innsats av lokalbefolkningen, og vi har fått lov til å være med på reisen deres. Det er vi utrolig ydmyke over å ha fått lov til, sier Espen Andersskog. 

– Det er ordentlig fint å være her og se denne gjengen. Dere kan være skikkelig stolte. Det har vært fantastisk fint å jobbe med dere, og den kraften og strukturen dere har hatt, har gjort at vi er her i dag, sier Hallvard Christenson. 

IMG_5412JPEG

(f.v.) Hallvard Christenson, Inger Teksle, Bastian Kverneland, Espen Andersskog, Mai-Toril Stensrud, Hans Olav Bakås, Camilla Moen. 

Liberty Now sin CEO, Hans Olav Bakås, og kommunikasjonsleder, Camilla Moen, var også til stede under åpningen.

– Det er imponerende å se styrken som finns i dugnadsånden. Gratulerer til Rollag for en fantastisk Nærbutikk, skryter CEO Hans Olav Bakås.

– Jeg blir rørt av å se hva man kan få til sammen. Vi er glade for at Liberty Now kan være med å hjelpe Nærbutikken Rollag å nå sine mål, legger kommunikasjonsleder Camilla Moen til.

Ikke bare er den offisielle åpningen klokken 10:00 på torsdag, men fredag klokken 19:00 er det duket for fest.

Inngangsbilletten? En kvittering fra Nærbutikken Rollag.


Kommunikasjon, Liberty Now
Ida Amalea Furseth