ABIEL GÅR RETT FRA UNIVERSITETET TIL FAST JOBB SOM SYSTEMUTVIKLER I MAT-NORGE

Abiel Kidane er i dag 24 år. Han kom til Norge fra Eritrea noen måneder før han fylte 14 år, og gikk på Stovner videregående skole i Oslo. Nysgjerrigheten førte ham til Universitetet Sør-Øst i Midt-Telemark, og derfra rett i fast jobb hos Mat-Norge. – Mulighet for faglig utvikling er den største motivasjonen jeg har, sier han.

Siden januar 2022 har Abiel hatt internship hos Mat-Norge. Da muligheten for fast jobb kom var ikke valget vanskelig.

4.juli gikk han i stillingen som systemutvikler.

– Jeg fikk en smakebit på jobben som systemutvikler gjennom internshipet. Det tiltrakk meg til å velge yrket videre, sier Abiel.

Et glimt av fremtiden
– Min høyeste prioritet er å utføre oppgave med kvalitet, selv om det er noen oppgaver jeg ikke har kjennskap til. Da prøver jeg å gjøre så godt jeg kan, og tilpasse meg situasjonen, sier Abiel.

Han har alltid vært veldig interessert i å finne ut hvordan ting er bygget.

Abiel_Ansatt_MNjpg
Abiel Kidane sammen med CEO Hans Olav fra Mat-Norge.

– Studieretningen jeg valgte var derfor IT- og informasjonssystemer ved Universitetet i Sør-Øst Norge, Campus Bø. Internshipet hos Mat-Norge var en del av studieretningen, sier Abiel.

Dette viste seg å bli en god vei for Abiel.

– Noe av det beste med å være systemutvikler er at jeg får ta del i mange forskjellige oppgaver. Gjennom denne prosessen så kan jeg identifisere hva jeg har å jobbe med for fremtiden, og det var en av hovedgrunnene til at jeg valgte å bli systemutvikler, sier han.

Gjøre verden til et bedre sted
Abiel har noen tanker om hvordan han skal prøve å gjøre en god jobb.

– Jeg liker å fikse feil og løse problemer. Utfordringen kan være det å være hele tiden være oppdatert på ny teknologi, og finne nye måter å løse problemer på. Men jeg forsøker stadig å være nysgjerrig, og være fleksibel.

Abiel_Ansatt_MN-7jpg

Abiel ønsker også å holde seg engasjert i verden rundt ham.

– Jeg ønsker å hjelper mennesker, både her i Norge og i utlandet. Jeg ønsker å etterlate verden til et bedre sted enn jeg fant det, forteller han.

Dette er også sammenfallende med fokuset Mat-Norge har rundt bærekraft, hvor alt utvikling i Mat-Norge ses opp mot FNs mål for bærekraftig utvikling.

Abiel gleder seg til å bruke evnene sine og engasjementet inn i den nye jobben i Mat-Norge.

Vi trenger smarte folk!
– Jeg er utrolig glad for at Abiel valgte å starte i Mat-Norge. Det er veldig kjekt at han ville fortsette hos oss etter internshipet, forteller en tydelig stolt CEO i Mat-Norge, Hans Olav Bakås.

Vi er på mange måter blitt en flerkulturell arbeidsplass, vi har ansatte i Norge, Spania, og London, og i august så får vi nok en ansatt som flytter fra Nepal for å jobbe med oss.

Bakås forteller at samarbeidet med Universitetet i Sør-Øst Norge er utrolig viktig for selskapet.


Abiel_Ansatt_MN-4jpg

– Vi har i mange år hatt et godt samarbeid med USN (Universitet Sør-Øst Norge), og gitt flere internship til flinke studenter i våre bedrifter, sier han.

– Et slikt samarbeid med USN er gull verdt. Vi får dyktige studenter til oss, samtidig som studentene får en fantastisk mulighet til å bygge kompetanse - som kan gjøre det enklere å komme seg inn på arbeidsmarkedet.

Dette kan Abiel si seg enig i.

– Mulighet for faglig utvikling er den største motivasjonen jeg har. Jeg fikk en smakebit gjennom praksisperioden i Mat-Norge, og det var det som tiltrakk meg til å velge Mat-Norge videre i fast jobb som systemutvikler, forteller han avslutningsvis.

Camilla
Mat-Norge