Ønsker vår nye Systemutvikler velkommen!


Denne uken fikk vi gleden av å møte vår nye kollega og systemutvikler Dinesh Shrestha.
Dinesh er opprinnelig fra Nepal, men kom til Norge etter han fullførte sin første bachelor.
Utdanningshistorien hans er forbløffende, det er utrolig spennende å høre om alt han har drevet med.

I Nepal studerte han bachelor i Computer Engineering, hos Tribhuwan university, og startet straks etter i arbeid hos et utviklingsselskap. Etter 8 måneder kjente han en trang til å utfordre seg selv og bygge på sin kunnskap. Det var da Norge var heldig og fikk han hit til Narvik. Her startet det med Norsk språk og samfunn på høgskolen i Narvik, før det ble master i IKT-computer science ved universitetet i Tromsø.

Under vår samtale spurte jeg spøkefullt om hvordan han opplevde overgangen fra Nepal: som er et lyst, varmt og lunt sted, til Narvik: som er kaldt, vått og mørkt, dette ble ledd bort, og jeg skjønte fort spørsmålet svarte seg selv.
Etter noen år oppe i nord startet hans andre master i ICT design ved det som nå heter OsloMet, i hovedstaden.

Ved siden av hans forbløffende studieløp har Dinesh også gode erfaringer i bransjen som lærerassistent. Han har også brukt sine COVID år på å lære flere programmeringsspråk.

Som mange andre, var det foreldrene som i utgangspunktet valgte Dinesh sine studier, men interessen for faget ble sterkere jo mer han studerte .

"Programmering og teknologi blir mer spennende jo mer du lærer. For hver gang jeg utfordrer meg, og lærer meg noe nytt, så blir faget enda mer interessant"Utviklingsbilde innen faget har vært utrolig gøy a få være en del av. Ny teknologi er blitt svært populært, men han tilføyer at mange glemmer den eldre teknologien som fremdeles er svært relevant.

Den 06.09.21 kom han til oss i Mat-Norge i lille Bø. Tror han er litt spent på hvordan det vil være å bo i en liten by igjen, men han var klar for nye eventyr.

"Jeg kommer rett fra Oslo, som er en storby. Men jeg har jo også vokst opp i Nepal. Nepal har 28,6 millioner mennesker, og landet er ca. 1/3. av Norge. Norge har 5,3 millioner mennesker."


Storby eller ei så er vi i Mat-Norge og Bø glade for å ta deg imot, og vi håper du vil stortrives her.Hele samtalen konkludert, så kan vi si at Dinesh er en fyr som drives av å bli utfordret, er svært oppmerksom og våken type. Det lille vi har fått gleden av å kjenne han så langt har bydd på smil, latter og kloke ord. Vi gleder oss masse til å jobbe videre med deg!Hilsen
Sonja Solvang Foss
Kreativ leder, Fellestjenester SA