ÅPNET HØYTEKNOLOGISK BUTIKK I HERAND: – DET HAR VÆRT ET EVENTYR!

Ordfører i Ullensvang kommune Roald Aga, sammen med ekteparet Audun Berg og Bergljot Berg og deres to sønner. FOTO: Gunta fra Snarkjøp

Lørdag 25. mars klokken 12 var det klart for åpning av Herand Handel i Ullensvang kommune, og rundt 150 personer møtte frem på den store dagen. Butikkeierne Audun og Bergljot Berg satser nå alt på høyteknologi, og har gledet seg til å endelig kunne ta imot kunder i butikken. – Dette har gått over all forventning, forteller Audun.

– Det har vært overveldende respons, og et fantastisk oppmøte på åpningen. Heldigvis var det opplett, og det var både korpsmusikk, taler og besøk fra ordføreren. Butikken var rett og slett full av folk, forteller Audun Berg entusiastisk. Når Mat-Norge ringer begynner det endelig å roe seg litt for familien Berg

Stolt ordfører 
Strålende opplagt ordfører i Ullensvang kommune Roald Aga, gratulerte dugnadsbygda, og familien Berg med åpningen, og tydelig stolt over å ha fått drivere som satser på høyteknologisk Snarkjøp butikk på Herand.

337674110_171863442328316_5083569295311836084_njpg

– Et naturlig møtepunkt

Det var knyttet stor spenning til hvem som skulle få klippe den berømte snoren til butikken. Audun kan avsløre at det var konen Bergljot og han selv som fikk æren.

– Våre to sønner holdt snoren, mens vi klippet. Så vi snudde litt om på den tradisjonelle måten å gjøre det på. Det var nok mange som hadde trodd at ordføreren skulle få oppgaven, men han fikk i stedet introdusere oss, sier Audun lattermildt.
IMG_22641JPG
Audun og Bergljot Berg

Audun kan fortelle at de fikk mye blomster, hilsener og lovord fra alle de fremmøtte.

– Det har vært en gladsak i bygden at butikken skulle åpne. En kommenterte: «det er så kjekt at det endelig er aktivitet her igjen». Butikken ligger sentralt i bygden, og er et naturlig møtepunkt for mange.
IMG_261711JPG
FOTO: Gunta fra Snarkjøp

Takker for fantastisk hjelp

– Vi begynte prosessen med å vurdere kjøp av butikken i Herand siste helgen i oktober 2022, til vi bestemte oss i desember, sier Bergljot og Audun.


Etter koronaen merket de enda mer hvor godt det var å være i Herand, så da muligheten dukket opp med å starte Herand Handel satset de alt.
Dugnadpng
De hyller bygden, og innsatsen de la inn på dugnad for å hjelpe til med alt fra rydding, vasking, demontering av utstyr og matlaging.

– Når man skal starte en butikk i en bygd med 200 innbyggere så trenger vi hjelp, og det har vi fått! Merkur-programmet, Mat-Norge, Snarkjøp-kjeden, Ullensvang kommune, leverandører, bygdelaget og bygdefolket, hyttefolket, venner og familie har hjulpet til og støttet oss, sier ekteparet.

– For en uke siden nå var det helt tomme hyller, men nå er hyllene stappfulle med varer. Vi er mektig imponert over det Snarkjøp-kjeden har gjort for å få alt på plass, forteller Audun.

Hilsen fra Mat-Norge

Teamet fra Mat-Norge fulgte åpningen av butikken, remote fra hovedkontoret i Telemark.

– En stor dag for oss, sier Einar Uvsløkk, som har hovedansvaret for leveransen til Snarkjøp Herand.

– Alt gikk på skinner, og vi er stolte over å få jobbe med folk som familien Berg, som satser og er ydmyke for hva dette betyr for lokalsamfunnet og kommunen. 

Mat-Norge er også stolte og glade for samarbeidet med Snarkjøp og Merkur-Programmet, som er sentrale i å skape eventyr som dette!

Her er et bilde hvor Gunta Venge, driftssjef i Snarkjøp, overrakte en hilsen fra Mat-Norge til butikken i Herand.

IMG_259111JPG
FOTO: F.v.:  Audun Berg (butikkeier), Ordfører i Ullensvang kommune Roald Aga, Bergljot Berg  (butikkeier) og Gunta Venge (Driftssjef Snarkjøp).

Store planer for uteområdet

Audun og Bergljot mener at det er viktig å ha en butikk i Herand, og ønsker derfor at dette skal være en god møteplass for bygdefolk, hyttefolk og for nabogrendene — i tillegg til et stoppested for turister, både til vanns og til lands.

– Som de sier i Merkur: handler du lokalt støtter du ikke bare butikken, men et helt lokalsamfunn, sier Bergljot og Audun.
IMG_259411JPG
Yngste sønnen til Audun og Bergljot Berg. FOTO: Gunta fra Snarkjøp

De forteller at det har vært et eventyr å endelig kunne åpne butikken. Nå er mye på plass innvendig, så fremover ønsker de å fokusere på området utenfor.

– Vi skal freshe det opp, og tilrettelegge med benker, blomsterkasser og få et fint uteområde. Så det er det som står på «to do»-listen fremover. Nå nærmer vi oss vår og sommer, og da det er fint å få det gjort, slik at man kan nyte en kaffe i solen, sier Audun avslutningsvis

Camillla Haugland
Kommunikasjon Mat-Norge